Pe 18 august impreuna cu 12 descoperitori cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani am ajuns in zona Trovantilor si apoi la manastirile cu grai divin din zona Horezu punand in hora calatoriei, olaritul, drumetiile, contemplatia, povestile, joaca la rau, intalnirea cu icoanele facatoare de minuni, pesterile, toate facute cu zambet, dragalasenie si imbratisare…..fiecare aducand in cununa nevazuta a copiilor, o radianta aparte. Privind muntele exact din curtea manastirii Maria Alina( varful lui Roman) mi-am dat seama ca triunghiul e viu doar in preajma acestor inaltimi care ne dezvaluie propria maretie, forta, zveltete…nevoia de a atinge un pisc in fiecare etapa, de a te ridica de la baza piramidei, de a-ti recunoaste unicitatea si a ajunge in fiecare etapa pe propriul tau varf. Si asa am simtit sa invit si adulti, familii cu copiii, cupluri pentru a simti freamatul unui loc care incepe cu Trovantii.

Aceste pietre vibratile, pulsatile, vii , butoane cosmice, insotitori cosmici, reglatori divini dezvaluie o poarta stelara dar si un aeroport interplanetar, un spatiu de aterizare si emisie pentru nave pe care le putem percepe doar cu ochii ceresti desi lumina din apus, radianta lor, frumusetea aparte a locului te ajuta sa simti ca e mai mult decat atat, dincolo de val, mai multe lumi se intalnesc conlucrand cu acest radio cosmic.

Calatoria va incepe cu Trovantii insa va aduce in hora bucuriei, manastirile: Surpatele( cu icoana facatoare de minuni), Bistrita( cu moastel Sf Grigore Decapolitul) Arnota ( unde vom gasi si chipul radiant frumos pictat al lui Melchisedec, regele dreptatii si al pacii, preotul Dumnezeului celui PreaInalt), Manastirea dintr-un Lemn( cu icoana facatoare de minuni), Varful lui Roman( cu icoana facatoare de minuni de la manastirea Maria Alina), pestera si manastirea Polovragi, manastirea Hurezi, schitul Iezer, manastirea Frasinei( vom participa duminica la Sfanta Liturghie si la dezlegare) si alte bucurii ceresti despre care veti afla valsand cu aceste locuri spirituale, vii ce ne sustin in rescriere, ne activeaza corpurile superioare: cauzal, budhic, atmic ajutandu-ne sa culegem si sa ne bucuram de fructele vietii in Tot si Toate.

Aceasta calatorie se impleteste cu seminarul din 9 octombrie intitulat Pomul vietii, curgerea aceasta fiind in sine o regasire a triunghiului celest din noi( mama-tata-copil) dar si o activare a pomului christic.

Si daca simtiti ca faceti deja parte din poveste va asteptam sa va inscrieti pe pe frecventaom@gmail.com. Costul este 520 ron incluzand (2 nopti cazare, un mic manual, o plutire la samadhi sau LuViOm sau diagnoza vocationala cu Mind Mi).

Cateva lucruri despre locurile acestea pline de talcuire:

Manastirea dintr-un Lemn

Cea mai veche marturie despre manastire a fost consemnata in scris de diaconul Paul de Alep,care l-a insotit pe Patriarhul Macarie al Antiohiei in calatoriile acestuia prin Tarile Romanesti intre anii 1653-1658. El sustine ca un calugar ar fi gasit o icoana a Maicii Domnului in scorbura unui stejar secular. In acel moment el ar fi auzit o voce ce l-ar fi indemnat sa zideasca o manastire din trunchiul acelui copac. Potrivit unei vechi traditii locale, ar fi luat fiinta in primele decenii ale secolului al XVI-lea, prin edificarea in acest loc a materialului unui singur stejar. Ea a fost ridicata in cinstea Icoanei Maicii Domnului, icoana ce se pastreaza si azi in biserica de piatra a manastirii. In baza acestei traditii asezarea monahala de aici poarta numele Dintr-un Lemn. Mitropolitul Ungrovlahiei, Neofit Cretanul, cercetand manastirea la 29 iulie 1745 scria: un cioban cu numele Radu, in timpul lui Alexandru Voda (1568-1577), a visat Icona Maicii Domnului despre care aminteste Paul de Alep si, taind stejarul in care a fost gasita icoana, a facut din lemnul lui o bisericuta, numita din aceasta pricina Dintr-un Lemn. Cam acelasi lucru afirma in anul 1842 si poetul Grigore Alexandrescu. Existenta stejarilor seculari, precum si a icoanei, se constituie astazi in probe de necontestat pentru adevarurile consacrate in legenda.

Manastirea Surpatele

Manastirea Surpatele cu hramul „Sfanta Treime”, se afla situata in comuna Frincesti, a fost inaltata de Tudor logofatul Dragoescu si fratele sau Stanciu, feciorii lui Popa Frincu, la inceputul secolului al XVI-lea (Pr. D. Balasa), refacuta de boierii Buzesti si reparata in secolul al XVII-lea. Intre anii 1703-1706, biserica a fost reconstruita din zid de doamna Marica Brancoveanu, fiind si pictata. Mai tarziu, in 1815 a fost reparata si repictata de zugravul
Gheorghe Gherontie din Hurezi. Biserica este dotata cu o catapeteasma frumos sculptata, ca si usile in stil brancovenesc. Pe pereti se gasesc pictate chipurile voievozilor care au ctitorit sfantul lacas si un tablou mai rar intilnit in iconografia bisericeasca, privind „impartirea hainelor lui lisus”.

Alexandru Odobescu nota inca din anul 1860, cateva obiecte de valoare din aceasta sfanta manastire: o Evanghelie imbracata cu argint poleit, data de Constantin Brancoveanu pe cand era vel-spatar, dania fiind scrisa cu mana sa; doua poale de icoane si o dvera de serasir si mai multe
sangulii de pinze de in subtire, cusute cu mare finete, pentru Maica Domnului.

….

Oricat de mult am crede ca putem intelege cu mintea realitatea divina doar trairile inaltatoare, calatoriile spirituale, bucuriile ceresti, faptele facute cu mult suflet ne picteaza templul interior dezvelind in centru, chipul christic.

P.S. Calatoria s-a mutat din 4-6 pe 11-13 oct 2019

Triunghiul divin sa va deschida sufletul si soarele christic sa va fie calauza!

Samadhi Tank http://pages.frecventaom.ro/samadhi-tank

Terapie Craniosacrala http://pages.frecventaom.ro/terapie-craniosacrala

Terapie Bowen http://pages.frecventaom.ro/terapie-bowen

Mind MI http://pages.frecventaom.ro/mindmi

Luviom si MindSynergy http://pages.frecventaom.ro/luviom-mindsynergy

SCIO http://pages.frecventaom.ro/scio

Cristaloterapie http://pages.frecventaom.ro/cristaloterapie

Masaj energetic http://pages.frecventaom.ro/masaj

Decas – Harta vocationala http://pages.frecventaom.ro/DECAS