In Egiptul Antic, Sirius era văzută ca cea mai importantă stea de pe cer. Era venerată sub numele de Sothis și asociată cu Isis, zeița-mamă din mitologia egipteană. Isis este divinul feminin, graiul mamei din trinitatea formata de ea, Osiris-tatal și fiul lor, Horus. Un triunghi divin dupa cum puteti vedea. La egipteni, Sothis era o stea atât de importantă, încât cele mai multe zeități ale lor erau asociate, într-un fel sau altul, cu ea. Anubis, zeul morții (cel cu cap de șacal sau de câine) și Toth, marele învățător al umanității, erau și ei asociați cu Sirius. Sistemul calendaristic egiptean era bazat pe apariția lui Sirius pe cer, care se petrecea vara, chiar înainte de revărsarea anuală a Nilului. Traseul lui Sirius pe cer a fost observat și onorat și de către grecii antici, sumerieni, babilonieni și nenumărate alte civilizații. Steaua era considerată sacră, iar apariția ei pe cer era însoțită de petreceri și festinuri.
Steaua cainelui este de două ori mai mare decât Soarele nostru, de 23 de ori mai strălucitoare și emite o lumină alb-albăstruie, care i-a fascinat dintotdeauna pe privitorii bolții cerești. Nu-i de mirare că a fost adorată de toate civilizațiile. Se pare însă că pentru oamenii din antichitate Sirius era mai mult decât o stea deosebită prin mărime și frumusețe. Ea avea o mare importanță în astronomie, mitologie și ocultism. Școlile misterelor o considerau „soarele din spatele soarelui”, și prin urmare, adevărata sursă de putere a soarelui nostru. Acestea mai spuneau că soarele nostru menține vie lumea fizică, considerată a fi o mare iluzie, în timp ce Sirius menține vie lumea spirituală, cea adevărată.
Mulți egiptologi susțin că alinierea și mărimea celor trei piramide egiptene de la Gizeh (piramida lui Kheops, piramida lui Kefren și piramida lui Mykerinos) au fost construite în aliniere perfectă cu stelele Centurii lui Orion și că lumina acestora era utilizată în ceremoniile ținute în școlile misterelor. Egiptenii știau că o dată pe an Soarele se află în linie dreaptă cu Steaua câinelui. De aceea, Marea Piramidă a fost construită în așa fel, încât în acel moment sacru, lumina stelei să cadă pe „piatra zeului suprem” prin capătul de sus al Marii Galerii și să coboare pe creștetul Marelui Preot, care primea astfel în trupul lui puterea solară supremă, pe care o transmitea apoi altor inițiați, în vederea evoluării lor ca ființe divine. Descoperirile recente din Marea Piramidă și straniile dar seducatoarele „guri de aerisire” le-au confirmat cercetătorilor importanța lui Sirius în planul arhitectural al piramidei: Camera regelui este aliniată cu Orion (asociat zeului-tata Osiris), în timp ce Camera reginei este poziționată în linie dreaptă cu Sirius (asociat zeiței-mama, Isis).
Isis reprezenta pentru vechii egipteni, mama si sotia perfecta, protectoarea naturii , zeita bunastarii, intelepciunii, casatoriei. Era favorita sclavilor, a pacatosilor, a artizanilor dar si a aristocratilor si a conducatorilor care îi aduceau ofrande. Cultul acesteia a fost popular în întreg Egiptul cele mai importante temple aflandu-se la Behbeit El Hagar in Delta Nilului si începând cu regatul lui Nectanebo I (380-362 AD) pe insula Philae din Egiptul de SusA
Isis este de obicei reprezentata ca o femeie purtând o rochie lunga si o coroana în forma de tron, tinând o frunza de lotus în mâna. Numele Isis înseamna tron, motiv pentru care zeita este reprezentata de o femeie cu coroana în forma de tron. Conform credintei egiptene, faraonul era considerat copilul zeitei Isis, al carui regat i-a fost încredintat si protejat de aceasta.
Datorita asocierii zeitei cu magia, simbolul acesteia este numit tyet, care înseamna bunastare, denumit si Nodul lui Isis. Acesta seamana cu celebrul simbol egiptean ankh, care simbolizeaza viata, doar ca în cazul simbolului tyet, bratele sunt în jos in loc de lateral, simbolizând ideea de viata eterna sau renastere si era des folosit ca amuleta funerara.
Unul din mituri spune ca sora zeitei Isis, Nephthys, sotia lui Seth, cu care acesta refuza sa faca un copil, se deghizeaza în sora ei geamana pentru a-l seduce, rezultând de aici venirea lui Anubis.
De teama razbunarii lui Seth, aceasta o convinge pe Isis sa îl adopte pe Anubis, acesta devenind mostenitorul tronului lumii de dincolo.
Isis a jucat un rol foarte important în reînvierea lui Osiris, dupa ce a fost omorât de fratele lor, Seth. Acest mit a devenit foarte important în perioada Greco-Romana: credinta populara era ca revarsarea anuala a Nilului era cauzata de lacrimile pe care Isis le varsa pentru Osiris.
………….
Din știința initiatica aflăm că înainte ca Atlantida să se scufunde, marii inițiații văzând că civilizația lor era sortită pieirii din cauza numărului tot mai mare de oameni care se îndepărtaseră de principiile morale, s-au retras de pe acest continent. Ducând cu ei doctrina sacră și secretă, acești atlanți s-au stabilit în Egipt, unde au devenit primii conducători „divini”.
……
Haideti sa descoperim impreuna ce legaturi exista intre Atlantida-Egipt-Ramania in centrul acestui triunghi aflandu-se Ra.
Va propun o calatorie de 7 nopti, 8 zile in Egipt ( 7-14 septembrie 2019). Pachetul include transportul cu avionul, cazarea la 5 stele, all inclusive, asigurare de calatorie, asistenta turistica locala, taxa de aeroport.
Cost 930 eur. Pentru copiii este 670 eur. Hurghada este localitatea-gazda din care pe raze frumoase vom simti Egiptul.
Excursiile optionale si alte nazdravanii dupa cum simtim: Piramidele, capitala Faraonilor, Luxorul, Templul din Karnak, Colosii din Memnon, Templul reginei Hapsetsut, Templul lui Horus, Valea Regilor, moto-safari, plimbari cu buggie in desert, insula pradisului, valsuri cu coralii, scufundari, Venetia Egiptului, Templul zeitei dragostei
Pachetul nu include: costul vizei ( 27 eur) si excursiile optionale
Inscrierea se face pe frecventaom@gmail.com pana pe 30 martie 2019 si ea presupune 30% din cost. A doua parte si ultima va fi data in iunie-iulie 2019.
Pentru cei care vor sa simta Egiptul recomand inaintea acestei calatorii sa va imbracati cu urmatoarele vesminte ceresti, initierile venite din Egipt:Isis Seikim, Seikim 7, Thoth, Initierea din camera reginei