Ți-ai imaginat vreodată că poți merge într-o călătorie spirituală alături de copilul tău? Un astfel de drum inițiatic chiar există – Tabăra de familie „Guri de Rai”
Am fost fascinată întotdeauna de retreat-uri și drumuri inițiatice, fie că sunt weekend-uri de yoga, călătorii pe poteci de munte sau teste de rezistență și redescoperire precum Camino de Santiago. Pe unele am pășit, altele încă mă așteaptă. Sunt acele momente când te afli față în față cu tine, așa cum ești cu adevărat, cu gândurile și emoțiile care ies la suprafață, cu tăcerea minții, atunci când te regăsești, cu exacerbarea simțurilor și bucuria unei minunate reîntâlniri cu sine.

Pe munte îți retrăiești temeri vechi, neașezări sau emoții care te-au ținut în loc pentru mult timp, dar tot muntele te învață respectul față de tine și tot ce este, pentru ca la finalul drumului să pășești cu mai multă forță, încredere și emoția autodepășirii.

Sunt locuri care te cheamă, care te atrag precum un magnet, iar când te întâlnești cu ele, ai confirmarea că ești acolo unde trebuie să fii. Când afară e furtună, dar tu nu mai lupți contra naturii, când treci peste revolta interioară, soarele strălucește deasupra ta și îți oferă surprize nebănuite.

În astfel de călătorii inițiatice sau retreat-uri mergi, de obicei, singur. Dar te-ai gândit vreodată că te poți căuta pe tine alături de cel mai mare Maestru al tău… propriul copil? Acela care a venit în vremuri tulburi pentru a ne lumina drumul, acela care are nevoie, mai mult decât oricând de natură, de apă, pământ, foc, aer, de valori adevărate, de modele de urmat. Acela pentru care a venit timpul să fie alături de cei asemenea lui?

Centrul educațional holistic Bucurania și Oamenii lui frumoși au creat toate condițiile pentru ca acești copii să fie primiți cum se cuvine, încă din primii ani de viață, cu atenție față de trup prin hrană organică și multă mișcare, cu respect față de suflet prin educarea inteligenței emoționale și abordarea lor cu respect și empatie, cu grijă pentru dezvoltarea lor cognitivă prin învățare accelerată, descoperire și împărtășire cu ceilalți, cu dedicare pentru spiritul lor luminos prin descoperirea tăcerii interioare, tehnicilor de mindfulness, yoga și conectarea cu toate elementele naturii. Am creat, alături de ei, acest program atât de necesar sufletelor noastre.

Despre vortexul sacru sau mult căutatul Kogaion a scris Remer Ra, în „Marile taine ale pământului românesc”, un Om despre care aș scrie multe, dar cred că e de datoria fiecăruia să-l descopere. Am mers pe acest circuit în urmă cu 4 ani… Anul acesta locurile sacre ne recheamă, gurile de rai ne așteaptă, dar nu le vom urma singuri. Vom fi alături de copiii noului Pământ, cei care vin curați, luminoși, încrezători să reaprindă flacăra din inimile noastre…

Guri de Rai. Tabăra de familie Bucurania
(Prima parte)

‘’Dincolo de curgerea timpului și de cugetarea zeilor, este Focul cel Viu și Veșnic, din care vin toate și prin care ființează toate cele ce sunt. Totul și nimicul sunt suflarea Sa, golul și plinul sunt mâinile Sale, mișcarea și nemișcarea sunt picioarele Sale, nicăieri si peste tot este mijlocul Său, iar chipul Său este lumina. Nimic nu este făptuit fără de lumină si tot ce vine din lumină prinde viată si ia făptură.’’
Legile Belagine

Te invit să pășești, alături de noi, pe tărâmul mirific al gurilor de rai, presărat la tot pasul de locuri cu o fantastică încărcătură energetică și spirituală! Ținuturi imaculate, de basm, în care puritatea naturii se împletește cu poveștile nespuse ale copilăriei fiecăruia dintre noi.

În călătoria căutării de sine, o deosebită importanță o are conectarea cu originile noastre, cu tărâmurile care ne-au permis întruparea și dezvoltarea. România, unul dintre cele mai importante centre energetice și spirituale ale planetei este, totodată, punctul maxim de influență al vortexului anahatei planetare.

Vino cu noi în Tabăra de familie Bucurania în perioada 1 – 7 Septembrie!

Despre circuitul sacru
Anahata planetară sau centrul energetic al inimii Geei este cea care determină armonia dintre energiile “pământești” și cele “cerești”. Da, România se află în zona cea mai sfântă a planetei noastre, Geea! România este chiar în inima ei! În aria centrului energetic sunt opt ţări implicate (Grecia, Albania, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, România), însă ţării noastre îi revine cea mai mare importanţă (dar şi cea mai mare responsabilitate).

Întreg traseul energetic este, de fapt, mult căutatul Kogaion, pe care vom păși cu entuziasm, cu inimi deschise și, mai ales, alături de copiii noștri, cei pe care i-am primit cu respect, cu recunoștință și iubire, aceia care, prin “hrana” pe care o primesc, vor deveni adevărați factori de schimbare, cei care vor construi un Pământ nou.

Zone de referință*
Vom atinge primele 3 zone ale vortexului sacru, respectiv Rarău, Ceahlău și Bucegi.

• Zona Rarău este al patrulea punct principal şi primul din zona ţării noastre. Este şi locul de unde se face o „infuzie” vibraţională, astfel că Rarăul poate fi considerat ca fiind locul unde se pot atinge cele mai înalte stări de conştiinţă. Deasupra zonei Rarăului se află un alt vortex (tunel multidimensional) prin care se fac infuzii vibraţionale. Acest vortex este conectat la astrul solar, activitatea subtilă din acest loc fiind coordonată de entităţi energetice solare. Zona are puternice efecte de purificare a corpului fizic, eteric, emoțional și mental, constituind un spațiu excelent de eliberare a emoțiilor negative;de energizare, fiind una din zonele cu cele mai puternice vibrații de pe pământ; de comunicare telepatică cu entități înalt vibraționale și de conexiune cu energiile planetare ale sistemului nostru solar.

• Zona Ceahlău este al cincilea punct principal şi al doilea din zona României. Se spune că după muntele Athos, în zona Ceahlăului ar fi cea mai mare concentraţie de mănăstiri. Este considerat al doilea munte sfânt al creştinătăţii ortodoxe. Aici este locul unde elementele (pământ, apă, aer, foc) ating armonia desăvârşită. Este un loc deosebit de benefic pentru entităţile umane, având darul de a aduce liniştea şi echilibrul în toate corpurile subtile. Vizitarea acestui masiv muntos are un efect aproape „narcotic” asupra corpului psiho-emoţional, dând un puternic sentiment de „acasă”. Zona are acțiuni benefice de echilibrare, pe toate elementele și de purificare, pe zona energetică, emoțională, mentală și spirituală.

• Zona Bucegi este al şaselea punct principal, şi al treilea din zona românească. Este zona de unde se pot accesa şi folosi aproape toate elementele (pământ, apă, aer, foc) şi subelementele.Acțiunea sa benefică constă în manifestarea clarsimțurilor, scoaterea la suprafață a unor talente dobândite în viețile anterioare, precum și accesul la energiile elementale. Tot aici se poate obține sprijinul subtil pentru diferite proiecte din planul fizic.

Traseu

Vineri, 1 Septembrie
Plecăm din București pe ruta Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Fălticeni – Câmpulung Moldovenesc.
Pe lângă opririle dedicate meselor și odihnei, vom poposi să vizităm mănăstirile Văratec, Agapia, Sihăstria și cetatea Neamțului.
Vom ajunge pe seara la Pojorâta, unde ne vom odihni sub privirile pline de iubire ale vârfurilor Adam și Eva, cele două piramide naturale, care ne vor ghida si echilibra energiile masculine și feminine.

Sâmbătă, 2 Septembrie
Pornim într-o călătorie spre ținuturi de basm cu Mocănița Huțulca (12km dus, 12 km întors), vizităm mănăstirea Sucevița și muzeul lutului negru de la Marginea, salina Cacica și Voroneț. Salutăm Pietrele Doamnei și permitem gurii de rai să ne umple de energie, bucurie, pace.
Mănăstirile din zona Rarău sunt adevarați centri energetici de susținere a vortexului românesc și nu au fost construite întâmplător în aceasta zonă. Ele acționează asemenea unui narcotic asupra corpului energetic, oferind călătorului un puternic sentiment de “acasă”.
Muzeul popular de la Marginea este singurul de acest fel din Europa, în care apa, aerul, lutul și focul spun povești nebănuite, păstrate încă de pe vremea dacilor. Copiii vor putea crea propriile vase și vor învăța tehnici străvechi în atelierul de olărit aflat lângă muzeu.

Duminică, 3 Septembrie
Pornim spre Parcul Național Ceahlău, poposim în Vatra Dornei și la Schitul Rarău, ne potolim setea cu apele vindecătoare de la Borsec și ne cazăm la Durău, sub privirea semeață a vârfului Toaca.

Luni, 4 Septembrie
Explorăm pădurea și ne conectăm cu elementele naturii pe traseul spre cascada Urlătoarea, vizităm Cheile Bicazului și stațiunea Lacu Roșu. Cei dornici de aventură vor putea alege traseele montane din masivul Ceahlău, în special vârful Toaca, acolo unde anual se produc două fenomene spectaculoase – piramida holografică și Calea Cerului (atunci când umbra vârfului Toaca se proiectează pe cer sub forma unei coloane de lumină ce parcă țâșnește din munte și se pierde în infinitul cerului). Ceahlăul este considerat muntele sfânt, singurul care are și hram și este sărbătorit pe 6 august, atunci când dacii celebrau Soarele, lumina, divinul și atunci când, în calendarul creștin este sărbătoarea Schimbării la față. Dacii îl considerau loc sacru, templu, poartă de comunicare cu divinul.

Marți, 5 Septembrie
Pornim spre Bucegii magici, ne vom opri pentru o scurtă vizită la salina Praid și ne vom caza la Zărnești / Plaiul Foii / Râșnov.

Miercuri, 6 Septembrie
Ne conectăm cu elementele, pe traseele montane din zonă.

Joi, 7 Septembrie
Pornim spre București, nu înainte de a onora Sfinxul, către care vom porni într-un traseu inițiatic de la cabana Piatra Arsă.

Contribuție
900 lei / persoană în cameră dublă. Copiii sub 14 ani nu plătesc.

Servicii incluse
Ateliere de autocunoaștere și autodezvoltare pe tot parcursul taberei
Ateliere conective, creative și de dezvoltare a emisferei drepte dedicate copiilor
Tehnici de accesare a informațiilor benefice și inițierile Locurilor
Tehnici de conectare cu elementele naturii și ghizii locurilor
Ghidaj turistic
Cazare la pensiuni de 2 sau 3 *
În tarif nu sunt incluse
Taxele pentru vizitarea obiectivelor turistice
Mesele
Transportul

Important
Această deplasare inițiatică este o călătorie interioară, de redescoperire a Maestrului interior, de reconectare cu spațiul sacru al Anahatei planetare.
Această călătorie nu este un circuit turistic și nici pelerinaj religios.
Accentul este pus pe trăirile personale și pe simțirea vibrațiilor acestor locuri, relaxare, meditație, autocunoaștere.
În situații excepționale, traseul și programul pot fi modificate. Ordinea vizitării obiectivelor turistice poate fi modificată, iar în funcție de timpul disponibil, putem include și alte obiective turistice.
Tabăra va fi realizată în condiția participării unui număr de minimum 10 familii.
Rezervarea locului se face după achitarea unui avans de 30%. Plata integrală trebuie efectuată până în data de 21 august.
În condițiile anulărilor după data de 21 august, avansul de 30% nu se mai returnează.

Contact
Pentru întrebări, clarificări sau înscrieri vă așteptăm cu drag pe e-mail bucurania@gmail.com!

„Sper ca această lucrare să reaprindă flăcăra din inimile multor oameni. Mulţi au deja flacăra aprinsă… cu peste două mii de ani în urmă. Îşi vor aduce aminte… şi vor şti ce au de făcut!
Dinspre Carpaţi se aude strigătul lupului alb!
A venit vremea!”*

*Fragmente extrase din “Marile taine ale pământului românesc “ – Remer Ra

http://copiiinouluipamant.blogspot.ro/2017/07/ti-ai-imaginat-vreodata-ca-poti-merge.html?m=1