Cifra 8 este formata din doua cercuri: cercul superior lumea din inalt cercul de jos materia, lumea de jos. Insa cele doua se ating. Ca si in tabla de smarald numarul 8 ne invata ca tot ceea ce este jos este la fel ca ceea ce este in inalt si tot ceea ce este in inalt este la fel ca ceea ce afla jos. Si cele doua cercuri se intalnesc formand o unitate .In numarul 8 regasim ideea continuta in cuvintele lui Isus: pe pamant ca si in cer. Misiunea Omului este aceea de a lega in el Cerul si Pamantul in oriunde ar fi, in orice job, in toata pasirea lui lumeasca-cereasca.
Faceti acest exercitiu. Desenati cifra 8. Plecati de sus si va intoarceti sus. Tot ceea ce vine din Cer trebuie sa se intoarca la Cer.
Schematic crucea este o intalnire dintre orizontala si verticala. A intelege crucea inseamna sa pui in actiune masculinul si femininul, pozitivul si negativul.
Crucea reprzinta o sinteza a tuturor fenomenelor vietii. Adevarata cruce este fiinta umana care a stiut sa dezvolte cele doua principii care a stiut sa-si afaneze materia facand-o sa primeasca Duhul Sfant. Aceasta coborare a Duhului Sfant reprezinta fuziunea materiei cu piritul. Este spus in Evanghelii ca in momentul botezului sau, Isus a primit Duh Sfant sub forma unui porumbel si a murit pe cruce.
Cel care nu stie sa lucreze cu crucea o percepe ca o povara….cel care a inteles-o simte destinul ca un imens teritoriu de descoperiri.
Asezati business-ul, gradinita sau proiectul dvs de suflet pe centrul unui cruci de lumina. Retineti ca doar cheia spiritul poate deschide comorile materiei. Cereti indrumare de la ingerii nordului, sudului, estului, vestului pentru ceea ce vreti sa aduceti in acest proiect. Ce se aseaza pe centrul crucii?

Cifra 8 descrie atunci cand desenam 4 petale( 2 pe verticala si 2 pe orizontala) crucea divinului feminin.Puteti aseza in mijlocul ei, o intrebare, o tema, o cautare. Ce ganduri apar? Ce vise va raspund?Ce chemari deseneaza o mica hora de luminite de jur imprejurul centrului crucii?