Prisma ne arata ca lumina alba se descompune in 7 culori. Acest fenomen al descompunerii se bazeaza pe 3 numere: 1, fascicolul luminos, 3 prisma cu trei fete, 7 culorile dispersate de prisma. Pentru a iradia armonios cele 7 culori, omul e de dorit asemenea unei prisme, sa fie transparent si echilateral adica sa spunem inima, intelectul si vointa sa fie in mod egal dezvoltate. In cele mai multe cazuri oamenii sunt triunghiuri inegale….unii au mai dezvoltata vointa si se multumesc…..sa realizeze planurile altora sau sunt mai dezvoltati pe intelect si se simt fericiti doar doar sa analizeze, compare, abstractizeze sau doar pe inima…si atunci sunt sensibili. Trebuie sa ne straduim sa devenim niste prisme echilaterale pentru a exprima cele 7 virtuti.

Triunghiul cu varful in in jos este Spiritul Cosmic care coboara in materie pentru a o insufleti, este barbatul iar cel cu varful in sus este femeia simbolul materiei care urca pentru a se uni cu iubitul ei, spiritul. Este evolutia. Fiecare strabate jumatate din drum si atunci cand se intalnesc, se imbratiseaza, fuzioneaza, se contopesc. In felul acesta ele cunosc Implinirea.  Aceasta intalnire este simbolizata de hexagrama, pecetea lui Solomon.

Initiatul care poseda in el cele doua triunghiuri, cele doua principii masculin cu feminin reprezinta uniunea spiritului cu materia. Cand el este plin de blandete, de iubire, de intelepciune el reprezinta triunghiul spiritului al carui varf este orientat in jos adica catre omenire. In acel moment el primeste lumina lui Dumnezeu si cu toate ca intreaga sa activitate este orientata in jos catre oameni aceasta lumina iese prin el intr-un fascicol de 7 culori ce se proiecteaza catre tot si Toate, atingand Unimea.

Imaginati-va ca sunteti o prisma atinsa de razele soarelui christic ……si ca din voi tasnesc 7 culori minunate. Cum va simtiti?

Sursa: Omraam Aivanhov