Focul astralului inferior ne subjuga, mintea, inima, simturile prin aventuri, amantlacuri, bucle emotionale agitatii, nelinisti care ne pot afecta viata sociala si profesionala sau mai rau ne pot conduce la accidente grave sau omoruri pasionale. El ia chipul unor fierbinteli obsesive care te ard pe dinauntru si lipsit de ratiune vrei sa te sinucizi sau nu mai vezi rostul vietii fara acea persoana sau te simti coplesit de o mie de simtaminte, ros pe dinauntru, gelos, posesiv, indragostit, pierdut. Lipsa de control, agitatia interioara, arderea cumplita atunci cand ne lasam dominati de acest foc astral poate duce la violente, boli, morti napraznice generate de focul fizic. El nu poate fi imblanzit decat urcand pana la triada formata din corp cauzal( intelepciunea divina)-corp buddhic( iubirea divina), corp atmic( fapte pline de jertfa, vointa divina). De aici prin rugaciuni-dezlegari-posturi sau prin rugaciune-spovedanie-impartasanie, fierbintelile pleaca la fel si legaturile facute cu foc. In toate amantlacurile sau jocurile pasionale, oamenii experimenteaza intalnirea cu focul astral si focul sexual, senzatii incredibile urmate de pierderi de suflet care va fac sa simtiti arsi pe dinauntru sau desertici sau sfasiati.

De multe ori focul astral face triunghi cu varful in jos cu focul sexual si focul malefic cele trei tanandu-se de mana cu patima drogurilor, a bauturii si a jocurilor de noroc, mai multe tride intunecate activand spirala descendenta. In astfel de situatii putem auzi blesteme spuse cu gura de foc, judecati de foc si chiar putem vedea razbunari facute cu mana de foc.

Desi aceste focuri nu se vad, cu siguranta v-ati intalnit cu oameni care au priviri de foc, vorbe de foc, sunt focosi in pat, se aprind repede legand prin vorbe, fac juraminte, promit cu foc, sunt aprigi si la vorba si la fapta.

Exista relatii care incep cu focul indragostelii si focul sexual si care se unesc la varf cu focul iubirii divine avand in centru triunghiul format din taina casatoriei, a unimii, a prieteniei, o forta triunica prin care focul astral si focul sexual sunt imblanzite din aproape in aproape.

Focul celest sau flacara iubirii dizolva murdaria, transmuta, activeaza chipul divin al relatiei. In rugaciune dar si in momentele frumoase, unionale ati simtit cu siguranta flacara aceasta care va aduce lacrimi, bucurie, contopire cu Totul-Una. Ea este o traire divina intensa pe care au avut-o nu doar sfintii si maestrii ci si oamenii frumosi care simt gand, emotie, fapta…unirea cu Dumnezeu prin aceasta flacara care se aprinde la nivelul chakrei 4 si care poate fi activa pana la chakra 6 sau 8 sau 33, dezvelind iubirea christica. Din aceasta flacara tasneste Spirala Iubirii, un vals al sferelor in care ne intalnim cu iertarea, blandetea, frumusetea, bunatatea, caldura, recunostiinta, compasiunea, bucuria, pacea, smerenia, inocenta, unimea.

De multe ori aresturile sexuale au in spate vieti sau etape in care am acceptat focul sexual dezbinand cupluri sau mergand la prostituate sau facand sex in anticeruri chiar cu partenerul cu care ne-am casatorit sau practicand sexul orgiac. Focul sexual se aprinde la chakra 2 insa poate deschide multe anticeruri parjolind totul. El ne mananca din clar, ne activeaza ceata inimii si praful mintii, ne arde pe dinauntru, ne incarca sufleteste, ne leaga. Uneori acest foc sexual da grai unor triunghiuri cu varful in jos formate din patima bauturii, patima jocurilor de noroc, patima minciunii sau cu furia-gelozia-neacceptarea sau cu violenta-obsesiile- supararea sau cu ura-razbunarea-neiertarea. Focul sexual luciferizeaza chipul vietii intunecand aura si chipul omului, cuplului, casei.

In primavara relatiilor apar focul sexual si focul astral insa daca vom cauta toata viata aceste focuri care aduc neliniste si agitatie si vanzoleala, dezbinand cupluri sau seducand si apoi plecand ne vom trezi …..niste batranei fara roade, adulti fara chip, parinti fara intelepciune.

Cuplurile sunt invitate de Univers sa treaca prin toate anotimpurile si sa cunoasca toate formele de relief fara a se cantona in primavara simtirilor sau in verile focoase. A ne opri la focul sexual si focul astral pentru ca tanjim dupa diversitate, agitatie, emotie inseamna sa ne oprim la baza muntelui….sa nu vrem sa-l urcam pana la varf, sa refuzam sa activam in noi focul iubiri divine.

Ca sa simtim flacara christica( unirea cu constiinta triunica, nu putem sa ramanem fii rataciti sau fiice focoase) e important sa stim sa ne taiem voia proprie, sa ascultam Cerul, sa ne rugam, sa postim, sa ne deschidem Cupa Interioara, ca ne gradinarim interiorul cu ganduri de lumina, fapte de lumina, sentimente de lumina, sa ne cunoastem, sa practicam prezenta constienta si autoobserrvatia, sa ne spovedim des, sa cerem in drumare, sa crestem nivelui constientei de Sine.

Iubirea christica inseamna jertfa, bucurie de a darui, contopire cu Totul-Una.

Cand incepem sa cerem ca printesele/ printii, sa controlam, sa avem asteptari, proiectii, conditionari, nu mai suntem in Iubire…am iesit din Centru, ne lasam ghidati de subpersonalitati sau mai rau suntem in posesii temporare sau definitive.

O inima impietrita nu poate deschide Cerurile si nici nu poate activa Flacara Iubirii Divine. Pentru a cunoaste aceasta flacara e de dorit sa pregatim vatra inimii…..incalzind-o.