Mergem pe un culoar ingust purtand in maini…. o faclie. Am pasit intr-o chilie mica adusa de raza aurie si m-am asezat pe un pat ingust acoperit de o patura cusuta traditional uitandu-ma cu drag la ferestrele pline de flori si la chipul bland al lui Mos Ilie. Din nou…aici…spuse el aratandu-mi padurea si schitul ( o parte din el) asa cum se vedeau prin geam.

…..Mi-a luat mainile a suflat peste ele ….si apoi a zis: Ti-ai activat corpul-floare sau corpul budhic cum i se spune…insa nu uitati ca acesta este chipul de lumina al Maicii. Cu toatele faceti parte din gradinile ei, ca flori de lumina, suflete petalate, graiuri divine in actiune. M-a invaluit cu iubire si mi-a aratat…..padurea. Sa ii reparati chipul. Fara ea scuturile voastre sunt afectate. Padurile va reamintesc de verticalitatea voastra, puterea voastra, credinta voastra. Asa ati fost candva, asa sunteti Acum.

Mi-a asezat in palme…o scrisoare. E pentru voi toate, ca mostenitoare ale acestor taramuri. La timpul potrivit. Apoi mi-a aratat ….o parte a padurii, golita de toti copacii. Asa vor sa va rupa, sa va taie, sa va separe de taramurile Unimii. Insa nu vor reusi daca aflati cine sunteti si daca continuati lupta ca strajeri ai Unimii, cu rugaciune multa, cu post cu spovedanie. Si nu va separati de Soare, de copaci, de ape. Caci doar impreuna suntem Una. Pentru o clipa am vazut cum …..in locurile rupte….zanele plangeau, gnomii plecau, spiritele locului se indepartau. Apoi se activau spiralele de flori si muzica sferelor si locurile se umpleau de cantec…….si asa reapareau copaci si flori si multa bucurie…….noua frumusete dand glas noului chip.

Mos Ilie….vom face acum pe 10 iunie la ora 10 00 o mica intalnire cu copacul si floarea interioara chiar aici la Snagov. Ne vom intalni la Cruce in fata manastirii Carmelitane si apoi vom merge in padure sa plantam fiecare ce simte, Oriunde e nevoie de noi copaci sau flori noi. Asa ca ….vom intineri padurea.

Mos Ilie zambi….si imi arata vechile paduri care inconjurau lacul, Snagovul vechi fiind format din palcuri verzi frumoase ce gazduiau schituri si cateva case. Si totul era o perdea verde protejand vazutul de nevazut, vizibilul de invizibil, cunoscutul de necunoscut. Si calugarii se intalneau in sarbatori …….si multumeau padurii, caprioarelor, locului, fiind una cu Totul intr-o impletire minunata de verde, apa, bucurie. Asa am crescut…asa a trait schitul acesta mai bine de 200 de ani. Si noi eram falnici ca si stejarii acestia si puternici in fata vremurilor. Si ce ma bucur ca o parte din noi s-au intors…..Adica? Ati revenit cu un alt chip pentru a continua ce a-ti inceput atunci ……sa faceti din totul un Templu al Domnului.

Mos Ilie m-a invitat intr-o alta chilie…unde ne asteptau multe carti. Mi-a aratat una….pe care scria cu litere verzi…..Gradina iubirii. Aici este….una din ele. Si toate se tin de mana…vrand sa devina Noul Pamant. Si incepem cu a noastra si continuam aducand noi flori in aceasta gradina. Mi-a aratat schitul-cruce inconjurat de 9 cercuri de flori dar si de padure. Parea ca totul e viu si gradina aceasta continua sa graiasca. Da…sunt vii…..intru Unime. Si fiecare bucurie pe care o asezati aici, fiecare rugaciune, fiecare fapta…continua ce am inceput noi candva. Impreuna in gradina iubirii!!!

Am iesit din schit…..privind la o cruce mare……o cruce-flacara ce o lasam acum in urma. Schitul disparuse insa un miros de floare ma invaluise cu totul. In ochii sufletului…mos Ilie zambea, la fel padurea, la fel…florile.

Va invit pe 10 iunie la ora 10 00 in fata Crucii din curtea Manastirii Carmelitane, Ciofliceni.

Vom merge impreuna sa plantam o floare sau un copac in padurea Snagov.

Pentru mai multe detalii frecventaom@com. Aduceti ce copac va cheama sau ce floare simtiti!!!!

Fie ca inspiratia sa va desfaca aripile si Soarele sa va fie Calauza!!!!!