Crestinismul a asociat simbolul crucii cu moartea lui Isus desi el exista cu mult timp inaintea sa. Il gasim la cele mai vechi civilizatii si religii: in Mesopotamia, in Egipt, in China etc Unde s-a nascut acest simbol? Cine l-a inventat? Nimeni nu l-a inventat. El exista dintotdeauna in natura.

Priviti miscarile apei si ale focului: apa curge si formeaza o linie orizontala iar focul se inalta, urca. Sunt doua simboluri aici: pasivul si activul, receptivul si emisivul, femeia si barbatul, materia si spiritul, iubirea si intelepciunea. inima si intelectul. Crucea reprezinta cele doua principii masculin si feminin care se intalnesc pentru a lucra impreuna in univers. Dar aceasta lucrare se face plecand de la centru si daca privim crucea rotindu-se ea alcatuieste un Soare. Crucea in miscare este svastica: spre dreapta semnifica insurabare, strangere, simbolul spiritualitatii care franeaza evolutia fortelor fizice. Este oprita natura inferioara pentru a se manifesta natura divina. Rotita invers inseamna desfacerea franelor pentru a declansa energii fizice, instinctive, inchizand calea puterilor sublime. Cadem prada laturii mecanice terestre, pentru a deveni puternici doar in materie.

Atunci cand desenam o cruce trebuie sa intelegem fiinta umana sinteza a celor doua principii, masculin( intelect si spirit), feminin( suflet si inima). Uniunea celor doua principii produce miscarea. Miscarea crucii traseaza un cerc, Soarele. Si cu cat miscarea este mai intenta cu atat Soarele devine mai luminos. Soarele reuneste cele doua principii, el reprezinta crucea in miscare. Intreg universul este o cruce iar cand omul isi intinde bratele reprezinta la randul sau, o Cruce. Crucea isi mai gaseste echivalentul si in multe alte simboluri ca Sfinxul din Egipt care avea cap de om, corp de taur, gheare de leu si aripi de vultur. Aceste patru animale reprezinta crucea formata din cele doua axe Leu-Varsator si Scorpion-Taur. O veche traditie ne spune ca in timpuri foarte indepartate, inainte de pacatul omenesc, vulturul ocupa locul scorpionului in zodiac. Sfinxul este deci o reprezentare a celor patru elemente care sunt mentonate in Apocalipsa sub forma celor patru animale sfinte.

Primii parinti ai bisericii care erau instruiti in stiinta egipteana au atribuit fiecaruia dintre cei patru evanghelisti cate o figura care compunea imaginea Sfinxului: lui Matei, taurul, lui Marcu, leul, lui Luca, omul si lui Ioan, vulturul.

Cand vreti sa simtiti crucea intoarceti-va succesiv catre cei patru Arhangheli care deschid portile celor patru directii: Mihail la este, Rafail la sud, Gabriel la vest si Uriel la nord. Cititi-le Acatistele, vorbiti-le. Atunci veti trai crucea vie si ea va incepe sa graiasca.

Nu trebuie sa asociem crucea cu suferinta si moartea. Daca nesocotim puterile focului desigur ne vom arde dar daca il cunoastem putem sa ne bucuram de binefacerile lui.

Isus a murit pentru lumea veche pentru toti aceia care au datorii de platit, greseli de indreptat.Si totusi moartea lui Isus nu impresioneaza fiintele lipsite de constiinta, fara lumina, fara scrupule …ele nu se simt raspunzatoare ca Isus a murit pentru ele pe cruce mai bine de 2000 de ani. Aceasta moarte reprezinta ceva numai pentru cei ce au suferit indeajuns si care mai sufera inca. Dar si acestia trebuie sa se concentreze asupra invierii. Crucea reprezinta creuzetul alchimistilor pentru ca ei pun in acest vas, materia primara care moare si putrezeste. Aceasta operatie corespunde culorii negre. Apoi materia se dizolva, se purifica si devine alba. Urmeaza distlarea si conjunctia materia devenind rosie. In sfarsit vine sublimarea, culoarea aurului. Aceste operatii trebuie interpretate ca diferite etape ale vietii interioare. Lucrarea pe care alchimistul o face in creuzet este de fapt este de fapt lucrarea pe care omul o face in interiorul fiintei sale. Materia inviata iese din creuzet transformata in aur altfel spus omul inviat paraseste Crucea. Isus spunea: Daca nu muriti, nu veti trai. Aceasta fraza poate fi considerata ca un rezumat al lucrarii alchimice. In noua viata pe care Hristos ne-o aduce se manifesta deopotriva frumusetea, bucuria, lumina.

Daca ne uitam la copaci si ei includ crucea au tulpina/ verticala si ramurile-orizontala la fel si florile sunt formate din cruci cu brate devenind cupe ce primesc sarutul Soarelui. Coborarea spiritului este comparabila cu sosirea primaverii cand copacii isi dezvaluie comorile ascunse si florile isi arata ….frumusetea, bucuria, splendoarea. Iubirea creeaza in om ….primavara divina dar nu orice fel de iubire: iubirea spirituala. Pe masura ce descoprim in noi Soarele Christic si il dezvaluim prin daruri, nu ne mai simtim apasati de suferinte, crucea interioara devenind insasi Graalul in care Ambrozia divina, coboara.

Atunci cand privim Crucea, simtim si Coloana Cereasca, Tulpina vietii activandu-se in noi precum si Aripile de Lumina cu care salutam Cerul.

Si pornim cu trei degete formand Treimea:

In numele Tatalui( parintele divin)( chakra 6)( aici avem triunghiul format din clar-discernamant-intelepciune)

Al Fiilor si al Fiicelor( chakra 2)( triunghiul format din regenerare-creativitate-nastere)( sunt 33 de Fii si 33 de Fiice, Isus fiind al 33 Lea). Sa nu uitam Fiicele…..Unim in felul acesta Cerul de Pamant.

Umarul drept: al Dumnezeului-Mama sau al Sferei-Mama

Umarul stang: Al Sfantului Duh sau al Sfantului Spirit

In centru( acolo unde se intalneste orizontala lumeasca cu verticala cereasca)( chakra 4)( triunghiul iubirii-compasiunii-smereniei): Al Soarelui Divin sau al Soarelui Christic

Ma veti intreba de ce acum Soarele Divin?

Pentru ca acest adevaruri legate de Soare dar si cel legat de Natura si de Revenire au fost scoase din cartile vechi in secolul al patrulea prin Conciliul de la Niceea. Si cum nu poti baga sub pres prea multa vreme un adevar, ele se dezvaluie la timpul potrivit completand puzzle-ul vietii.

Omul este o cruce in actiune, la intersectia orizontalei lumesti cu verticala cereasca dezvelindu-se acea scanteie divina, treime in Unime care hranita cu virtuti devine Sfera de lumina. Nu suntem nimicuri, pacatosi, nemernici…ci scantei divine care isi dezvaluie maretia, frumusetea, radianta prin fiecare triunghi de lumina.

Sunt Iubire,

Bucurie,

Intelepciune

Sunt Tot ceea ce Sunt

Eu Sunt.

Vizualizati Crucea si apoi repetati o rugaciune, invocatie, mantra: Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Miluieste-ma pe mine Omul, Fratii mei, Tot Locul si veti simti ca la intersectia orizontalei lumesti cu verticala cereasca acolo unde se afla Treimea in Unime, Triunghiul Divin……glasuieste Adevarul. Il puteti percepe ca o geometrie…sau ca un mesaj. Atunci cand el coboara……pacea dumnezeiasca, blandetea, bucuria va imbratiseaza.

In bratele crucii-Graal se dezveleste si initierea Crinului de Lumina la care va invit pe 25 mai la ora 18 30.

Unde? Pe Vasile Stroescu nr 14

Cand? 25 mai, ora 18 30

Fie ca Iubirea, Armonia, Pacea sa va deschida portile in Tot si Toate!!!!