Triunghiul cu varful in sus este format din idei-sentimente-fapte inaltatoare. El este chipul treimic pe care il are orice Om, este casa divina unde putem explora contractele noastre spirituale, activand prin revelatie, bucurie divina, intuitie, Valsul Sferelor pe Spirala Inaltarii.Triunghiul cu vaful in sus este Individualitatea noastra din centrul careia tasneste Calea, Darul, propria Radianta. Acest triunghi ne uneste cu Cerul aratandu-ne Muntele care suntem. De aici ne-au vorbit geniile-maestrii si sfintii. Triunghiul acesta discret si fara tipat ne trimite chemari, doruri, limpeziri, ne sustine in opera de prefacere, ne scoate din moartea lumismelor, ne dezvaluie povestea noastra, ne conduce pe Bulevardul Divin catre Adevar. El este format din cauzal( unde ajungem si noi si in timpul noptii prin vis sau somn lucid)( corpul geniilor luminate) budhic( corpul sfintilor si al sfintelor), atmic( corpul maestrilor). Si doar impletind intelepciunea cu iubirea putem ajunge la Adevar in Faca Se Voia Ta.

Atunci cand atipim in cursul zilei si revenim entuziasti cu o idee indrazneata, o felie de genialitate am accesat corpul cauzal, descarcand din salile ceresti un articol sau o descoperire incredibila. Tot aici ne vom intalni si cu cauzele aresturilor financiare, afective, sexuale pe care le putem trai in anumite etape de viata. pentru ca corpul cauzal gazduieste si radacinile problemelor noastre pe care le evitam prin pastile sau operatii sau argumentatii sterile mutand cauza pe contractul vietii urmatoare. Atunci cand ajungem prin contemplatie sau rugaciune sau meditatie la corpurile superioare, calatorind constient sau in somn, fuziunea cu ele ne permite sa accesam Adevarul despre noi, despre tara noastra despre familie in care ne aflam. Acest chip triunic nu raspunde la judecati, suparari, dezbateri fara chip, cautari pe orizontala, premii, facultati. Doar curat, smerit, bland sau curat, iubitor, calduros poti ajuge aici in teritoriile chipului tau de lumina. Aici ne intalnim ci constienta de Sine, cu miezul, cu esenta,cu centrul. Aici e marea intalnire cu noi.

Cand ne uitam la forme suntem cantonati in fizic, cand fuzionam cu continuturile initiatice ne intalnim cu lumea spirituala iar cand ne-am contopit cu esenta ne aflam in lumea divina.

Triunghiul cu varful in jos este format din minte-inima-corp, alcatuind personalitatea, coaja noastra. El este galagios si greu de multumit, ne inlantuie adeseori prin dorinte, asteptari, proiectii si ne ofera iluzia ca aceasta constiinta terestra, sinele inferior ne va mantui. De aici din miezul lui tasnesc buclele mentale, emotionale, existentiale cele care ne fac atat de mult sa suferim. El este un bun servitor cand stapanul e triunghiul cu varful in sus si un prost comandant cand ia carma si conduce nava vietii noastre pe ape pline de frustrari-atasamente-iluzii. Aici in acest triunghi ne intalnim cu rolurile mici care ne scot de pe Cale: victima, calau, distant impietrit, Fifi Printesa, Vataful Curtii, D-na Suparacioasa etc

Cand apare impacarea Triunghiurilor?

Ce inseamna casatoria in Sine?

Cum putem face valsul sferelor?

Predarea sau faca-se Voia Ta creeaza aceasta imbratisare, fuziune, casatorie a triunghiurilor cel cu varful in jos devenind insasi peretii Graalului in care Ambrozia Divina coboara. Sigur nu este usor sa predai cheile controlului, sa nu te mai atasezi de anumite rezultate, de sotia tacuta pe care ti-o doresti sau de angajatii care vrei sa te aplaude la orice colt insa ….doar in tulburarea data de triunghiul cu varful in jos nu poti imbratisa varful tau de munte.

Daca ar fi sa asezam cuplul pe aceasta harta am observa ca desi multe reamintiri, bucurii divine, intuitii ……ii cheama adeseori jocul lumesc se face in triunghiul cu varful in jos, in tarana dorintelor, in tipetele asteptarilor. Si oare de ce…..pornim cu dezvelire, sincronizare, vals al sferelor si sfarsim in desertul nemultumirii, supararii, neacceptarii?

Dragostea plamadeala triunghiului cu varful in jos este cea care ne inlantuie, ne joace feste, ne chinuie si doar cand s-a unit cu iubirea si triunghiurile s-au casatorit putem vorbi de casatoria divina, de cuplul Unimii.  Cand Soarele interior a disparut mancat de oceanele de neliniste-gelozie-posesie sau neliniste-nevoia de control-suparare, indreptati-va ochii catre muntele interior, varful lui. Cele mai multi oameni aluneca sau cad pentru ca nu stiu sa treaca de Norii triunghiului cu varful in jos si sa descopere in ei Soarele Christic din Triunghiul cu Varful in Sus. Nu au realizat in ei impacarea Triunghiurilor si fara ea iubirea christica nu apare. Adica e de dorit….din vremea indragostelii sa invatam sa mai lasam capatul relatiei noastre jos, sa nu mai vrem sa avem doar noi dreptate, sa nu mai cautam sa controlam, sa nu mai pretindem, ci doar sa intram in Faca Se Voia Ta. De aici valsul sferelor capata radianta, frumusete, bucuria dezvelirii.

Si ar fi minunat sa intram intr-o poveste cu toate becurile interioare aprinse, luminand fiecare pas, constientizand talcuirea fiecarei provocari.

Acolo unde se intalnesc cele doua triunghiuri si se suprapun…acolo se afla Constiinta noastra, ecranul pe care se proiecteaza dorintele, frustrarile, angoasele( din triunghiul cu varful in jos) dar si aspiratiile, intuitiile, bucuriile ceresti( din triunghiul cu varful in sus). O constiinta curata se uneste cu Constienta de sine si asa se activeaza Transmutarea in Triunghiul cu Varful in Sus. Prin acest proces nu activam Chipul de Lumina.

In triunghiul cu varful in jos …..putem vorbi de transformare prin constientizare, in triunghiul cu varful in sus prin salturile de inntelegere si de traire apare Transmutarea iar pe masura ce aceste doua Triunghiuri se casatoresc puterm vorbi de Iluminare adica de fuziunea corpul atmic cu cel fizic, budhicul cu emotionalul si a mentalului cu cauzalul.

Atunci cand cultivam constient idei-sentimente-fapte frumoase, inaltatoare ne luminam pe dinauntru, ne indumnezeim urcand Muntele divin. In valsul acesta celest apare casatoria in Sine, adica a Sinelui Superior cu Sinele inferior, impacare si iubire prin care Triunghiul cu varful in Sus coboara in Graal dezvelind Patria Celesta, Calea, Adevarul, Viata.

Va invit pe 22 dec ora 18 30 la un atelier dedicat Celor 12 raze si Chipului de Lumina.

Unde? Vasile Stroescu nr 14 langa Foisor