Parinte, Cuvinte, Duhule, Treime in Unime curateste multimea greselilor noastre! Deschideti poarta unei calatorii spirituale cu o rugaciune, un acatist, un psalm, o raurire divina, repetand in voi aceste cuvinte sau altele de 3, 7, 9, 12, 40 de ori. Asa facem trecerea de la exterioritatea unei calatorii obisnuite cand mintea zboara la tot ce nu ati rezolvat in ultimele zile la Interioritate, starea de Miezificare, Centru. Prin rugaciune, intram in soarele credintei, ne taiem voia proprie si ne unim cu Voia Domnului. Si cand aceasta curgere este insotita de lacrimi accesam Soarele Iubirii, sufletul se dilata, se extinde imbratisand Totul apoi pasim in Soarele Christic fuzionand, contopindu-ne cu Totul-Una. Priviti cu atentie la simbolurile care apar pictate in biserici: capul tatalui ceresc este un Soare sau un Triunghi, sfintii sunt invaluiti in mantii de lumina, cercuri aurite ii imbraca pe cei ce cuvanta de dincolo de Val.

Pasind in trena unei calatorii interioare sau exterioare, activati triadele sacre, vocea triunghiului, o rugaciune care va cheama: Usa Milostivirii deschide-o noua, binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim noi, ce nadajduim intru tine ci sa ne izbavim prin tine din nevoi ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.

Aceste rauriri divine va spala mintea, sufletul conducandu-va in teritoriile primirii, intelegerii, integrarii anumitor chei/ intelesuri ce poate nu le-ati vazut in legatura cu o problema, situatie grava, obstacol. Se deschide o poarta si se dezvaluie ……..Sensul, Talcul, Binecuvantarea unei Incercari.

Si pasind in Centru se activeaza Graalul, Cupa interioara in care ambrozia divina, coboara. E posibil sa apara o rugaciune sau o invocatie proprie sau pacea dumnezeiasca care ne invaluie exact ca o sfera invitandu-ne in valsul sferelor alaturi de sfera iubirii, bucuriei, intelepciunii precum si alte sfere.

Si nu va lasati coplesiti de provocarile care pot aparea inaintea calatoriei spirituale in timpul sau dupa ea…ci legati-va de Ceruri, de bucuria de va intalni cu sfintii locului, de natura, de Dumnezeu. Si sunt momente in trena calatoriei …langa moastele Sfantului Grigore Decapolitul sau aproape de Frasinei cand veti simti sa faceti o spovedanie completa in Unime( sa eliberati tot sacul) lasand Sfintilor Parinti, regretele, supararile, neacceptarile, greselile voastre. Si pasii capata zbor si sufletul zburda, chipul umplandu-se de Sens!!!!

Prin calatoriile cu talc, spiritul-tata si sufletul-mama se adapa, dezvaluind Divinul din noi, Divinul din Tot si Toate.

Suntem temple vii in care mintea, inima, corpul alcatuiesc triada inferioara( servitorii casei) sufletul si spiritul fiind gazdele, stapanii casei, mama si tata.

Sufletul-mama tanjeste dupa imensitatea care este data de sentimente inaltatoare( bucurie, iubire, blandete, smerenie, recunoastiinta), spiritul-tata isi doreste sa se elibereze de toate datoriile unindu-se cu Cerul. Prima casatorie pe care o facem este in noi, nunta mielului fiind cea a spiritului cu sufletul, din aceasta casatorie rezultand omul nou, cel care a spart coaja de ou, dezvelindu-si aripile de lumina, talantii, frumusetea!!!!

Noul Ierusalim nu este o cetate care coboara peste noi ci este viata noua, plina de Sens, unita cu Totul-Una!!!

Traind in separare, rupere, in templu ca Oameni si pe strada ca Brute, scanteia divina din om nu creste ba chiar este acoperita, coplesita, intristata de norii vietii. In unime cunoscand Cerul si aducandu-l pe Pamant prin gandul indumnezeit, cuvantul uns cu lumina, fapta plina de talc, calatoriile inaltatoare…..acest buchet de raze se dezvaluie din aproape in aproape Omul Nou radiind …de dincolo de toate provocarile vietii.

Mai jos am asezat cateva lucruri pe care le puteti face inainte dar si in timpul unei calatorii spirituale:

  1. Activati spirala intrebarilor pe parcursul calatoriei. In portile de lumina orice intrebare sau problema capata raspuns Ex: Cine sunt? Care este darul meu? Ce ma cheama la Frasinei? Ce este pentru Binele meu Cel Mai Inalt? 
  2. Dati glas braului de daruri pentru oras, tara, planeta. Suntem canale vii prin care se activeaza graiurile Unimii. Lasati invocatiile, rugaciunile, bucuriile ceresti sa curga. Chem/ invoc Braul Maicii sa coboare peste tara aceasta si sa ne aduca in suflet Bucurie, Iubire, Unime!!!!
  3. Orice calatorie spirituala ne aduce in structuri, in trena de lumina, triunghiuri de sfinti care ne maresc protectia divina, intelegeri  dar si rodiri. Chiar daca vizitam o manastire de 100 de ori de fiecare data se aseaza Altceva. Cititi un acatist sau mai multe dedicate Sfintilor Locului Ex: Acatistul Sfantului Calinic sau Acatistul Sfantului Grigorie Decapolitul
  4. . Activati triunghiul Cere si ti se va da-Bate si ti se va deschide-Cauta si vei afla. E o perioada minunata dedicata rescrierilor. Inainte de a cere faceti-va iertarile fata de iubire-cunoastere divina-darul x( depinde de ceea ce cereti)
  5. Practicati iertarea limpezind drumul pana la intrarea in templu/ manastire: Ma iert si ma dezleg-Rog Sfanta Treime sa ma ierte si sa ma dezlege-Sunt Una cu Iertarea. In vechime oamenii mergeam pe jos multi km, spovedindu-se si curatandu-se pe interior pana cand intrau in Manastire
  6. Seara in timpul unei calatorii spirituale, limpeziti-va in apele unei rugaciuni, faceti-va iertarile fata de Tot si Toate si apoi cereti indrumare pentru tema X sau problema Y. In trena unei porti de mina…visele pot fi ….inaltatoare!!!
  7. Reflectati asupra temelor de viata pe care nu le-ati absolvit. 
  8. Multumiti, multumiti, multumiti
  9. Spovediti-va, impartasiti-va, aprindeti trei lumanari pentru deschidere de drumuri( inainte de calatorie)
  10. Activati un jurnal spiritual in care sa va treceti revelatiile
  11. Faceti-va iertarile fata de participantii la calatorie, sfintii locului, organizatorul grupului
  12. Practicati prezenta constienta, autoobservatia, deschiderea conectiva
  13. Eliberati sabotori, roluri limitative, suparari, neacceptari, comparatii
  14. Conectati-va la varful vostru de munte. Care este scopul meu aici?