Paseam pe un drum de tara simplu, pietruit…..o casuta mica cu ferestre pline de culoare asteptand acesti pasi. Am intrat si am simtit o energie roz-aurie imbracand toata incaparea. O femeie delicata, subtire torcea pe un pat mic langa o soba. Langa ea mai multe pisici torceau. Am privit firele care aveau culori atat de frumoase cum se impleteau cautandu-se parca unele pe altele. Am simtit sa partcip la aceasta lucrare…..asa ca m-am asezat si am studiat un covoras mic care astepta cumva sa fie terminat, o camasa si un brau. In incapare au intrat mai multe femei…si toate in liniste mergeau catre covoare sau camasi care se pregateau sa fie finalizate.

Unde sunt? Am intrebat-o pe AzaRa? In sala tesaturilor.

Cum pot sa ajut? Doar privind….Ti se vor da rand pe rand anumite raspunsuri.

Am privit mainile care se miscau usor… participand la o camasa traditionala frumoasa, vie cu multe geometrii ce radiau. E pentru tara ta…spuse AzaRa. Sa va protejeze. Nu va fi usor.

De ce?

Priveste? Mai multi formatiuni negre-cenusii se stransesera ……deasupra covorului mic destinat Ramaniei. Norii se mareau facand o hora si generau o spirala descendenta in centru careia se starni o furtuna, o ploaie, o descarcare ce afecta toate culturile. O intunecime parea care ca vine si atinge ….Totul. Furtuna nu parea reala. De unde vine?

E starnita…..Apoi cutremure, neliniste, agitatie. Se zgudui totul si apoi aparu un soare frumos, delicat, zambacios.

O mana ma lua si imi arata….covorul care isi cauta chipul.

Am inceput sa tes….Camasa era gata si urma sa fie pusa …..peste umerii Ramaniei.

Am privit chipul bland…si am zambit.

Indrazniti spuse AzaRa. Indrazniti sa teseti cu firele credintei, iubirii, pacii si nu veti simti puterea norilor care va vor fi trimisi. Trimisi? Da……razboiul are mai multe file si ceeea ce nu vedeti dar simtiti este mult mai rau. Am privit si am vazut ca in spatele norilor erau niste entitati inalte, reci, impietrite. Orchestrau totul cu raceala si distanta. Tarile dispareau sub bagheta lor si noi teritorii capatau chip……ca si cum totul ar fi fost condus de acolo.

Ce putem face?

Sa pastrati firele ceresti vii la nivel de gand, emotie, fapta.

Am simtit deodata energia camasii, puterea covorului, viul braului, ochii lui. O liniste frumoasa a coborat peste toata incaperea. Patria Graalului. Tesaturile erau gata…si tarile zambeau. Am iesit din casuta……simtind radianta tesaturilor. Si noi suntem tesaturi vii……Am simtit soarele divin…..si cuvintele au curs…

Invoc lumina ta

Iubirea ta,

Pacea ta,

Blandetea ta

Coloana sa fie peste planeta si frumoasa Ramanie!!!

Cu ochi ceresti

Din albastrul pur ne privesti

Protejandu-ne, intarindu-ne, inaltandu-ne!!!

In gand te chemam,

Cu iubire imbracam

Camasa ta!!!!