Paseam pe o mare involburata……un timp rece atingandu-mi chipul. Era frig, furtuna si agitatie mare. In dreapta …simteam o luminita…asa ca am pasit spre ea..razele sufletului zburdand cand au simtit-o. Am intrat intr- camera mica incalzita in fata mea fiind o icoana mica imbracata in salbe de flori. Un chip cald mi-a daruit un ceai. M-am asezat pe un pat ingust, camera parandu-mi delicata, mica, discreta insa foarte calduroasa. O usa s-a deschis si bunicile mele, trei, mi-au invadat sufletul. Una avea flori galbene, alta flori albe si ultima flori mov. S-au asezat langa mine pe pat si prin intermediul razelor……am simtit iubirea lor cum imi atingea intregul chip. M-au imbracat cu toata cladura, blandetea, intelepciunea lor Am ramas cateva clipe in necuvinte lasand….rauletele acestea sa se aseze. Ce minunat ca m-ati chemat aici!!!!

Prima bunica, Maria mi-a zis….e camera reculegerii, intelepciunii, rabdarii. Ne-ai chemat…si am venit!!! V-am chemat? da …glasul sufletului tau l-am auzit…din marile involburate ale Pamantului ca o floare pe ape.

Bunicilor…cum sunt lucrurile de aici?

Va sustinem pe toti, draga mea……de oriunde dupa cum va chemati ghizii, maestrii, sfintii. Caci toti suntem-Una!!!!Si e adevarat ca au plecat multe stoluri de suflete si vor mai pleca insa acestia sunt anii-maestrii!!! Indrazniti sa va activati puterea interioara, sa va uniti cu varful triunghiului. Nu sunteti singuri. Intoarcerea Acasa….se face prin toate aceste probe colective si individuale. Sunt teste vechi ce inca nu le-ati trecut…….

Cum ar fi de dorit sa le abordam in Acum?

Cu post-rugaciune-spovedanie, cu rabdare-iubire-blandete, cu cantec interior-pace-armonie!!! Totul cu Dumnezeu!!!!

Dragelor stiu ca ati traversat ambele razboaie si ca nu a fost usor cu sotii plecati si multi copiii acasa…casele voastre fiind invadate ba de rusi ba de nemti. Cum ati intampinat…timpurile?

Cu rabdare si credinta si multa iubire. Era greu insa teseam cu firele blandetii, fiecare zi. Fara frica, privind Cerul. Ca si cum Maica ar fi fost langa noi…..Lucram pentru ea, zambeam la ea, gateam pentru ea. Si nu ne-a lasat….Barbatii nostri s-au intors…gospodariile s-au refacut, copiii au primit daruri de curaj, de intelepciune, rabdare. Nu puteti glas…virtutilor…decat trecand prin greutati. Infruntati aceste provocari…cu demnitate, blandete, intelepciune.

Oare ce nu am invatat atunci si uite acum…….se repeta?!!!!

V-ati identificat cu rolurile……iar acum e important sa renuntati la ele si sa va activati cu chipul christic. Nu exista invinsi si invingatori ci doar Unimea care va sustine!!!!

Treime in Unime,

Coboara in noi,

Aducand Pacea, Armonia, Intelepciunea!

Prin valuri lumesti,

Tu Doamne ne privesti!!!!

Dezvelind …..Omul!!!!

Impreuna cu Iubire

Ca sa fim in Unime!!!!

….

Ce parti din noi tipa….in timpurile acestea?

In voi lupta judecatorul, cel care le stie pe toate, orgoliosul, razvratitul, suparaciosul. Sunt chipurile cazute, reci…ce nu sunt primite la masa unimii.

Ce ne separa de voi?

Doar judecatile, rolurile limitative, nelinistea.

Puteam sa va cerem sfaturi?

Puteti sa veniti noaptea in Templul Intelepciunii pentru a vorbi cu ghizii familiei voastre, cu protectorii vostrii, cu sfintii, cu fratii mai mari.

Cum?

Doar cerand sa va intalniti cu noi….

Ce va fi cu acest razboi?

Cand veti inchide razboiul interior, pacea se va aseza in sufletele si in exteriorul vostru.

Ce sa facem concret pentru cele doua tari?

Sa le priviti cu ochi christici fara judecata sau frica sau vinovatie. Copilul din voi va sti.

Cum putem intelepti drumul?

Lasand Cerurile sa graiasca. …

Va multumesc, multumesc, multumesc!!!!

Am simtit mirosul bunicilor, florile graind si camera mica……..atingand Totul. Ceva din intelepciunea lor mi s-a asezat ca o plapuma pregatind zorii unui nou inceput.