Descoperit de Doctorul Francis Lefebure medic de origine franceză (1916- 1988) care a practicat medicina în diferite spitale și a dedicat o mare parte a vieții sale studiului fiziologiei creierului și a dezvoltării anumitor tehnici cunoscute sub numele de Fosfenism, ce este un set de tehnici care au ca scop stimularea capacităţilor cerebrale şi neuronale având ca fundament principal un sistem bazat pe reacţiile fiziologice cauzate de fosfene, care se obţin ca rezultat al fixării vederii la o sursă de lumină corespunzătoare.

Fosfenele sunt senzaţiile subiective ale luminii sau imagini care persistă pe retină.

O fosfenă este generată fixând vederea aproximativ 40 de secunde în “Lampa Fosfenică”, situată la distanţa de un braţ. Aceste priviri scurte sunt o metodă excelentă de gimnastică oculară. Singurele contraindicaţii pentru practicarea lucrului cu fosfene sunt glaucomul şi desigur, operaţiile recente la ochi. În întuneric, fosfenele se pot observa ca o pată schimbătoare de culori care persistă aproximativ 3 minute. Fosfenele produc o stimulare puternică a creierului şi uşurează munca intelectuală, emoţională şi subtilă.

Fosfenismul pe baza metodelor doctorului Francis Lefebure, propune un set de tehnici de îmbogățire a abilităților mentale, pentru menținerea echilibrului emoțional și pentru revitalizarea mai multor acțiuni terapeutice.

O fosfenă, în conformitate cu definiția actuală a fenomenului, este o pată luminoasă, care se produce prin stimularea fie electrică, magnetică sau mecanică a retinei sau a cortexului vizual; este un element strict legat de viziune. În prezent avem acces la multe informații despre corpul nostru care se comportă ca o celulă fotoelectrică și știm că lumina este strâns legată de toate procesele vieții. Este evident că funcția ochilor nu este doar aceea de a vedea. Marea descoperire a doctorului Lefebure au fost fosfenele care în prezent se află încă departe de cele mai avansate cercetări ale neuroștiințelor, așadar, fosfenele sunt manifestări ale absorbției energiei luminii transformată în energie a creierului.

Acest curs intensiv de o zi este întru totul practic, cu accent special pe dezvoltarea terapeutică, personală și aplicarea pedagogică a metodei.

Este bine să aduceți un caiet pentru a lua notițe, pe parcursul zilei vom învăța să descoperim și să lucrăm cu lumina noastră interioară, cu fosfena pentru a introduce cu ușurință exercițiile în viața noastră de zi cu zi.

Vom lucra cu fosfene pentru:

– absorbirea energiei luminoase și activarea chakrei frunții, a glandei pineale.
– exteriorizarea conștientă a luminii fosfenelor.
– direcționarea energiei fosfenei către o persoană sau un obiect.
– folosirea fosfenei pentru a vindeca și echilibra emoțiile.
– transformarea energiei luminoase în energie mentală și putere cognitivă (îmbunătățirea rezultatelor școlare: creativitate, concentrare, memorare.)
– energizarea terapiilor holistice și alopate cu fosfene (reiki, tapping, masaje, constelații), depresie, insomnie, dependențe etc.)
– aplicăm în mod constant tehnicile secrete de lumină care au fost utilizate  de-a lungul istoriei omenirii, pentru a ne îmbunătăți intuiția.

Pe scurt, acest curs oferă instrumentele pentru a profita la maximum de fosfene în toate aspectele vieții, realizarea unei energii excepționale, subtilă, și în același timp orientată spre toate planurile existenței noastre.

Dr. Lefebure Methods® – o metodă puternică de creștere personală cu peste 60 de ani de cercetare constantă și de difuzare internațională, este adusă în România de coach fosfeno pedagog si terapeut transpersonal – Adriana Sorina Stefanescu.

PROGRAM SI PARTICIPARE:

Data: sâmbătă 4 decembrie 2021 , pretul este de 330 lei.
Locatia Centrul Frecventa OM
Adriana Sorina
Coach fosfeno pedagoga
Tel: 0034609119646, 0722 554 272