Manastirea dintr-un Lemn este asemenea unui pocal din care izvoare de inspiratii, bucurii, frumuseti coboara atingand sufletele celor care ajung aici, asezandu-te in propria radianta din primavara interioara. Strajer peste timp, cupa a sufletului, stea….asa imi vine….ca o triada in centrul careia, chipul Maicii iti vorbeste.

Aceasta manastire se afla in Valcea aproape de Surpatele, Bistrita, Arnota. Daca v-ati hotarat sa va limpeziti pasii, Valcea este plina de bucurii ceresti. Pasiti cu incredere, privind copacii infloriti, buchetele de zambete din porti, Cerul. Manastirea dintr-un Lemn iti dezvaluie energia Mamei in timp ce Surpatele iti reveleaza relatia ta cu Fiica interioara. Pasind in triunghiul Frasinei, Surpatele, Manastirea dintr-un Lemn simti Iubirea Mamei, Caldura Fiicei, Intelepciunea Tatalui.

Atunci cand o manastire va cheama, nu abandonati drumul ci traiti-l. Incepeti sa va faceti iertarile fata de Tot si Toate, impletind aceasta limpezire cu rugaciunea si postul sau cu faptele radiante si orice virtute care va cheama. Fiecare manastire este imbracata intr-un con de lumina mai mare sau mai mic o protectie divina care poate deveni si protectia voastra. Inaintand cu smerenie, recunostiinta, nadejde ascultand vocea sufletului. veti simti pe Sfintii locului alaturi de Copaci, Flori cum va coboara in Pocalul Inimii aducandu-va pace, raspunsuri, adanciri. De altfel agitatia gandurilor,nelinistile, grijile pleaca in conurile locurilor sacre iar entitatile din spatele bolilor raman la usa indepartandu-se de voi dupa cum lasati lumina christica sa va inunde interiorul. Inaintati fara a fi falsi Dumnezei dar nici Nemernici. Nu veti simti Gratia in nici unul din aceste roluri. Si daca sunteti impietriti de orgoliu sau sfasiati de neiubire nu dati voie luminii sa va imbratiseze, sa va panseze ranile, sa va vindece.

Fiecare manastire este in felul ei floare, o poarta, o ploaie de lumina. O sa simtiti un parfum special al fiecarui loc, un zbor…….intr-un spatiu al bucuriei sau al smereniei, o mai mare putere in interiorul vostru. Fiecare manastire are o specializare a ei in functie de sfintii care lucreaza prin intermediul ei. De multe ori aceste locuri se suprapun cu sali de operatii ceresti sau cu portaluri sau cu temple ale unimii. La Bistrita se trateaza bolile psihice de tot felul: schizofrenie, epilepsie, psihoze, nevroze etc. La Frasinei se fac cele mai puternice dezlegari din tara pe toate razele vietii; pe spor, cununii, boala etc. La Manastirea dintr-un Lemn apar copiii, casatoriile, relatiile inaltatoare. La Surpatele se aseaza darurile vizibile si invizibile: clarurile, darul de a picta, darul de a scrie etc. La Schitul Iezer( aici veti simti energia fiului) se activeaza increderea, curajul, puterea de Sine, raza adevarului, determinarea, fermitatea, rezistenta, credinta, nadejdea etc.

Daca nu vine darul sau relatia sau nu aterizeaza copilul in viata voastra mergeti in astfel de locuri, rugati-va, postiti, cautati talcul experientei. Nu mergeti doar pentru a cere. Incepeti prin a va face iertarile, rugati-va, multumiti. Exista un timp de coacere…….pentru samburele de lumina pe care l-ati asezat aici. Indrazniti sa priviti la copac ….si veti culege la timpul potrivit….multe roade!!!!

In acest week-end am imbratisat cinci manastiri: Iezer, Frasinei, Surpatele, Dintr-un Lemn, Bistrita. S-au aliniat fara efort, chemandu-ne cu iubire, caldura, blandete. Pasind in centrul lor am simtit ca cele 5 atribute ale anului: iubirea, adevarul, intelepciunea, increderea, bucuria se aseaza in cununa tarii, salutand prin sfintii acestor locuri……..sufletele noastre!!!!