1.Cum ai descoperit aceasta atingere de sens/ vals cu florile?

In realitate as putea spune ca aceste esente m-au descoperit pe mine.

Primul meu contact cu plantele si cu puterea lor vindecatoare a avut loc in calatoria pe care am facut-o in jungla amazoniana. Acolo, sub indrumarea Maestrului Don Enrique, am tinut prima dieta cu plante din viata mea. De asemenea, in timpul retreat-ului am vazut cum trata el, cu ajutorul plantelor, diverse afectiuni ale celor care ii cereau ajutorul. Bineinteles, unele remedii le-am incercat si eu le-am simtit atingerea vindecatoare atat  in corpul meu fizic cat si la nivel spiritual.

De la acel moment au tot venit spre mine, intr-o forma sau alta, mesaje legate de lucrul cu plantele, mesaje pe care am reusit sa le inteleg cu inima si nu cu mintea abia la momentul intalnirii cu esentele samanice peruviene. Le-am simtit chemarea iar bucuria sufletului a fost dincolo de cuvinte in momentul intalnirii noastre. Era ca si cand un prieten bun, plecat de mult nu numai ca s-a reintors in viata mea ci a starbatut drumul si spatiul pana in Romania ca sa ma gaseasca.   

Esentele samanice Curanderita sunt elaborate in Peru, unele dintre ele in jungla amazoniana iar altele in zona andina, intr-o simbioza frumoasa a divinului feminin cu cel masculin. Doña Mariane se ocupa de procesul efectiv de alchimizare al esentelor in timp ce samanii amazonieni sau andini mentin spatiul sacru de lucru prin intermediul icarurilor (cantecele sacre din Amazon) sau prin rugaciunile de binecuvantare si activare a puterii ancestrale a plantelor din care iau nastere aceste esente.

Esentele Curanderita actioneaza in primul rand in spatiul spiritual al Fiintei. Faptul ca aceste plante sunt pure, adica ADN –ul nu le-a fost modificat genetic, face ca esentele lor sa poarte atat amprenta energetica cat si vibratiile vindecatoare specifice fiecarei plante in parte.   

2. Ce ne dezvaluie ea?

Bucuria pe care aceste esente ne-o aduce este legata de vindecarea in armonie a cauzelor energetice a situatiilor de viata in care ne gasim, fie ca este vorba de probleme ale corpului fizic, fie ca este vorba de situatii aparute la nivel subtil. Cu ajutorul lor vindecam si aducem lumina pura asupra cauzelor iar odata cu vindecarea cauzelor echilibrul se intaleaza si in corpul fizic.

De asemenea aceste plante ne ajuta foarte mult si la impamantare deoarece prin ele curge energia pura a Mamei Pamant. 

3 Ce esente te-au chemat in vers divin?

Chiar inainte de a-mi pune intrebarea cu care dintre aceste esente este nevoie ca eu sa incep sa lucrez chemarea si mesajul uneia dintre ele a ajuns la mine pe mai multe cai diferite. Prima a fost la sfarsitul cursului in urma caruia am primit dreptul de a lucra ca si terapeut cu aceste esente sacre si mai precis mi s-a dezvaluit prin faptul ca am primit de la Doña Mariane suplimentar o sticluta cu aceasta esenta. Celelalte mesaje au venit direct fie prin intermediul unor persoane, fie prin situatii de viata care mi-au aratat clar ca este necesar sa lucrez cu mine exact pe situatia pe care aceasta planta o trateaza.

La scurt timp dupa ce am inceput sa iau „tratamentul” am avut bucuria de a vedea cum lucrurile se reaseaza si se rezolva intr-o maniera atat de eleganta, de armoniosa si de frumosa incat sufletul meu a fost inudat de sentimentul recunostintei infinite. 

4. Cand vei putea incepe pe Frecventa Om sa le faci cunoscute?

Am primit cu mare bucurie si recunostinta chemarea de a face cunoscute Esentele peruviene in caminul Frecventa OM. Pe drumul meu, in acest moment, bate la usa calatoria spirituala ce-mi poarta pasii catre strabunii din Guatemala, catre intelepciunea lor ancestrala, drept pentru care Esentele isi vor putea spune povestea in cadrul centrului Frecventa Om incepand cu data de 23 iulie 2018. 

6. Ce efecte au? 

Kit-ul de Curanderita cuprinde 12 esente florale si 2 esente de apa sacra, una din Anzi Peruani si alta din Amazon. Fiecare in parte trateaza diverse situatii. In plus mai exista si doua parfumuri samanice care vin in completare. Daca ar fi sa aleg sa descriu in putine cuvinte calitatile fiecarei esente in parte atunci as spune ca:

 • Floripondio Solar – il reprezinta pe Tatal Soare, ne ajuta sa ne activam Soarele nostru interior, stima si increderea de sine.
 • Orquidea Encantadora – ajuta la vindecarea fricilor, a traumelor copilului interior.
 • Orquidea Ancestral – reprezinta intelepciuea straveche, intelepciunea Bunicii. Vindeca lineajul feminin.
 • Cantu Nativo – reprezinta vocea spiritului. Vindeca problemele legate de comunicare dar si probleme precum balbaiala etc.
 • Algodoncito – reprezinta reteaua constiintei. Vindeca sentimentul de a nu fi fost primiti cu bucurie in pantecul mamei din pricina altor energii depozitate in uter la momentul conceperii noastre.
 • Piñón Colorado – Eu Sunt! Ne ajuta sa ne gasim propria umbra si sa avem curajul de a ne lua la revedere de la ea. 
 • Linda Toecita – Ne invata sa traim in mod constient, reponsabil si in armonie cu ciclurile vietii. Ajuta persoanele cu Ego puternic sa cunoasca smerenia.
 • Lupuna Rosa – Gardianul Sufletului. Ne ajuta sa ne eliberam de sentimentul de neajutorare si sa facem saltul catre inainte. Ne invata sa nu mai ne auto sabotam. De asemenea ajuta la curatatea spatiilor in care traim.
 • Cacao Salvaje – Caldura Inimii. Ne invata sa ne deschidem inima si sa ne bucuram de simplitatea vietii. De asemenea ajuta si in cazul problemelor legate de sexualitate, disfunctiuni sexuale etc.
 • Rosa Sisa – Este o planta speciala pentru femei. Curata uterul si protejeaza sufletul femeii. Utila pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate sau care au suferit avorturi (naturale sau provocate).
 • Mucura Florida – Reintregeste si curata energia aurei. Ajuta si sustine vindecarea persoanelor carora totul le merge pe dos, carora nu le iese nimic din ceea ce isi propun.
 • Planta Maestra Cielo – Planta Tata a regnului vegetal. Ne conecteaza cu Mama Pamant, curata arborele genealogic, vindeca la nivel multidimensional, trezeste memoria antica, ne invata iubirea de sine si ne centreaza. 
 • Agua Santa de la Quebrada – Apa sacra, vindecatoare din jungla peruana. Vindeca, curata si purifica pe toate nivelele.
 • Agua Santa Otorongo – Apa de botez si renastere. Poarta aprenta energetica a muntilor sacri. Ii sustine pe cei care incep sa paseasca pe propriul drum spiritual dar si pe cei care urmeaza deja aceasta cale.
 • Piri Piri – Parfum samanic realizat din radacinile plantelor. Sustine orientarea persoanei si activarea un destin bun.
 • 7 Virtudes – Parfum samanic realizat din scoarta copacilor. Ofera cadrul necesar activarii virtutiilor ceresti. 

Am ales sa pastrez denumirea originara a esentelor si nu le-am tradus in limba romana din respect pentru frecventa acestor plante. De asemenea doresc sa precizez ca descrierea lor a fost una succinta, esentele acestea atangand mult mai multe situatii decat cele prezentate.   

7. Ce simti ca ti-au revelat tie aceste esente?

Intalnirea cu aceste esente mi-au adus constientizarea la un nivel mai profund a faptului ca suntem una cu intreg universul si ca natura ne ofera atat iubirea sa, in mii de forme, cat si ajutorul si suportul ei pentru orice situatie de viata in care ne-am putea gasi la un moment dat.

In plus recunostinta fata de plantele sacre este cu atat mai mare cu cat aceste esente ale lor ne ajuta sa vindecam si situatii de viata ale persoanelor care au facut trecerea. Desi ele nu mai sunt in acest plan, uneori suferintele lor se transmit mai departe pe linie transgenerationala. Puritatea acestor plante si vibratia lor mare ne vine in ajutor pentru a putea vindeca trecutul stramosilor astfel incat sa putem opri perpetuarea problemelor, bolilor, suferintelor etc. catre generatiile viitoare.

Samanii vorbesc adesea despre faptul ca vindecandu-ne pe noi insine trimitem lumina atat in trecut cat si in viitor iar astfel oferim vindecare si Mamei Pamant.

Calea plantelor este calea Ayni, adica a iubirii pure a constientizarii ca Impreuna suntem Unul!   

Sursa: Izabel Procsi( izapro@yahoo.com)