Thailanda  se dezvaluie intr-un mod minunat ca fiind fiica-mama-bunica o treime feminina care inunda intrega poveste de la magazine, centrele de masaj pana la temple. Chiar si oceanul ti se prezinta tot ca o femeie cu multe emotii trecand de la una la alta foarte rapid si fara sa tina in el, spaland cu valurile trecutul tuturor, aceeasi pasi, vocile pline de noduri sustinand un nou rasarit in fiecare sau o noua tasnire revelatoare si transformatoare.

In chip diferit si totusi in Unime cei 18 deschizatori de porti care au pasit pe covorul Thailandei au primit de la graimea trinitara multe daruri: de bucurie, de centrare, de incredere, de innoire, de bunatate, de creativitate, de iubire, de zbor, de unime.
Fiecare zi a fost un culoar cu o tusa proprie impletind masajele thai cu yoga, plimbarile pe plaja, cursurile dedicate divinului feminin si initierile in triunghi, spectacole de seara si micile calatorii pe mare sau pe uscat.
Desi multi din grup venisera ca o stingere intr-unul din apartamentele interioare, mai multe luminite s-au aprins si asta in fiecare zi hranind teritoriile interioare.
Kho Phangan este o insula mica, calduroasa mustind  de verde cu golfulete dragalase atinse de leagane, palmieri si mici ambarcatiuni colorate. Peisajul e imbratisat de flori, multe de diferite culori si pasari nazdravane trilulesc in copaci.
Thailandezii sunt foarte sufletisti creeand lesne niste covoare de atentie, bucurie, smerenie. In parcul national marin in graime divina am simtit o poarta frumoasa atingandu-mi ochiul interior exact acolo unde stancile isi dadeau manutele, alcatuind un cerc, o unime. Pe una din insulite contempland albastrul intens am simtit un chip bland cu ochii vii, fara timp atingandu-mi sufletul. Cumva el m-a ghidat sa merg in Koh Samui ……si sa-i intalnesc luminitele, sus si corpul mumificat, jos.
Ca surioara mai mare Koh Samui te invita sa intri in pelerinele templelor vii, mari, colorate, sa mergi la gradina zoologica cea care isi lasa rochia sa zburde in ocean, sa vizitezi pe calugarul mumificat si sa te bucuri de coloriciul strazii.
Insa dincolo de aceste tuse, energia divinului feminin este puternica aici, un rau minunat care iti atinge toti centrii. Au fost mai multe cupluri aici cu noi, fiecare activand pe cerul interior un insight-steluta sau mai multe, spaland poalele trecutului, punand cununi acestui prezent.
Va imbratisez de aici lasandu-va in suflet viurile Thailandei!