Cand intri intr-un departament observi imediat unde este Puterea si pornind de aici vezi relatiile dintre oameni construindu-se in jurul acestui aspect, opunandu-se sau sustinand pe cel sau cei care detin acea Forta.

Daca ar fi sa desenezi felul in care se construiesc aceste relatii ai fi surprins sa descoperi figuri geometriice mai mult sau mai putin radiante in jurul punctului sau a polilor care reprezinta Bagheta nu intotdeauna acele Prezente fiind si Inteleptii, Deschizatorii de Porti, Creativii care aduc valoare, stabilitate, stralucire Business-ului.

In sine Omul este o structura trinitara deschisa sa experimenteze rolul de mama, tata, copil nu doar in linia cresterii lui ci si in functie de context energizand o parte sau alta sau toate trei, activand din aproape in aproape acel Eu Sunt care radiaza in tot si toate. Daca ne-am stalagmiza intr-un rol multe puncte de vedere nu ne-ar mai fi vizibile. De pilda un antreprenor care doar critica si nu este si jucas si out of box si agil afirmand doar tatal riguros va crea o cultura obedienta bazata pe da, da, da cu angajati panicati si mediocri care nu vor avea curajul sa-si afirme punctul de vedere si nici creativitatea.

In orice departament e de dorit sa avem un tata riguros care organizeaza lucrurile, o mama calduroasa care panseaza relatiile si stinge conflictele si multi copiii innaripati care plini de entuziasm, drag si incantare isi duc la bun sfarsit sarcinile. In centrul acestui triunghi apar adeseori minunate insight-uri care dau valoare, autenticitate, stralucire business-ului dar si relatiilor interumane. Intr-un astfel de triunghi echilateral nu isi au rostul bataliile de putere pentru ca fiecare vine cu un anumit stil, o emanatie si o abordare de care intreaga cultura are nevoie.

Incercati sa observati in ce rol intrati si cat de atasat sunteti de el? Va place sa fiti tatal punitiv, justiar, dur sau poate fiica entuziasta sau mama ferma sau fiul creativ? Cum sunteti in relatiile din viata voastra?Cand activati un rol cand altul?

Triunghiul echilateral inseamna, echilibru, forta, creativitate si el aduce in practica organizationala un corect simt al realitatii, deschidere, incredere generand in centrul lui cu adevarat beneficii atat pentru oameni cat si pentru organizatie.

Un HR sanatos e corect sa aiba o structura trinitara chiar daca exista unul sau doi oameni, ei pot juca mai multe roluri: de tata riguros( lobul stang) care sa urmareasca respectarea anumitor proceduri, conventii, reguli, mama ( lobul drept) care sa ofere suport, consiliere, deschidere fata de toate problemele, punand pansamente pe rani si copilul dedicat schimbarii, inovatiei, talentelor care sa descopere in angajat resurse care nu ii sunt cunoscute aducand in evantaiul motivatiei intrinseci, cautari reale, profunde in registrele recunoasterii de Sine.

Atunci cand in puzzle-ul unei echipe aveti numai angajati-copiii rebeli cautati sa aduceti tati suportivi si mame calduroase in asa fel incat in triunghiul central cel care genereaza echilibrul dar si inovatia sa apara Implinirea dar si Rezultatele.

In organizatii rolurile nu ar trebui puse in cui ci permanent schimbate in asa fel incat fiecare sa intre si in alti papuci accesand informatii noi, perspective diferite, cercuri de intelegere care sa anime intreaga echipa.
Pentru fiecare rol de mama, tata, fiu si pentru fiecare fateta a lui exista cate un egregor ( o fiinta psi care exprima emanatiile tuturor mamelor creative sau a tuturor tatilor jucausi) astfel ca prin activarea rolului noi deschidem un fel de arhiva cu comportamente, intelegeri, abordari dar si un canal nou prin care vine o informatie pe care nu o stim.

Organizatiile deschise care abordeaza trinitar omul ajutandu-l sa fie si creativul clasei ( copilul) si empaticul( mama) si rigurosul( tatal) sunt nu doar agile, vii, interesante cat mai ales echilibrate, radiante, intelepte generand Implinire pentru oameni si modele de urmat pentru celelalte culturi ele fiind prin compozitie si abordare cele mai apropiate de triunghiul initial cel care sta la baza evolutiei inca dintru inceput si care atinge in mod subtil dar si vizibil dezvoltarea noastra pe toate planurile.