Ma intrebam intr-una din zile trecand pe langa o scoala din Snagov….ce pot invata  copiii nostri intr-un spatiu dreptunghiular?

Informatii de acelasi timp, colturoase. Si cum putem sa le aducem spiralele si sferele?

Prin educatori calzi, vii, adancitori care pun in vagoanele cunoasterii, iubire, daruire, bucurie si care te invita la rotunjire prin atitudinea lor, acesti stalpi luminatori impletindu-se cu invatamantul initiatic bazat pe meditatie, contemplatie, acordaje, trialog, reamintiri, bucuria de a fi, pilde, povesti, muzica, geometria sacra, natura, tehnologiile unimii( samadhi tank, mindsinergy, atlantis) toate acestea dansand intr-un mod minunat, spargand coaja de ou, ajutand Omul Frumos sa se dezvaluie si sa straluceasca.

Sa nu credeti ca nu am intalnit acesti educatori-stalpi-modelatori de excelenta. Unii vin chiar cu elevii lor la ateliere conective altii se adapa din izvoare spirituale si dupa dospire, coacere, adancire se duc cu propriile luminite sa aprinda interiorul invataceilor.

Spirala darurilor ne arata cum putem lucra in Ceruri pentru a desface mari daruri pe pamant insa oamenii chiar si cand gusta din cunoastere devin orgoliosi si se impietresc sau le este greu sa fie constanti, smeriti, iubitori impletind marea cunoastere cu sentimente inaltatoare. 

Pentru ca traversam un arest colectiv marcat de acest coronavirus-criza mondiala-razboi nevazut, e important sa-i invitati pe copiii vostri sa faca ce simt: sa deseneze, sa gateasca, sa privesca stelele, sa scrie. E un minunat context de dezvelire in care darul lor se poate impleti cu rugaciunea si meditatia sau cu contemplatia si joaca sau cu plimbarile in natura( daca stati langa o padure) si gradinaritul. 

Invatarea divina e vie, calda, nelimitata facandu-se  in preajma traitorilor de Sens prin insight, cu ajutorul somnului constient, prin visul initiatic, prin dedublari, prin initieri care deschid portile marii cunoasteri, prin calatorii spiritale, activand spirala intrebarilor, prin meditatie, contemplatie, rugaciune, post, in natura. Nici una din ele nu este activata in scolile traditionale astfel ca micuta invatare este de fapt un triunghi format din memorarea de lucruri pitice, frica fata de profesori si nelinistea fata de viitor. De aici tasnesc multe rataciri profesionale, existentiale: copiii care se drogheaza, adulti care nu-si gasesc locul, tineri care cresc in triunghiuri de patimi. 

In sine spirala darurilor ne cheama pe toti sa renuntam la judecati-comparatii-invidii, sa ne dezvelim darul, talantul crescandu-l cu triunghiuri de virtuti atingand in felul acesta memoria spirituala a umanitatii, transformand, luminand, aducand aici Imparatia, Patria Graalului, Cerurile Unimii. Si ea este din ce in ce mai puternica chemandu-ne la ateliere conective,  in lucrari ceresti, in posturi descoperind chiar si in aresturi financiare, profesionale, economice…daruri la care nu indrazneam sa ne gandim dar care care sunt revelatoare, transformatoare, inaltatoare. Indrazniti. Darul ne aseaza in puzzle-ul divin la locul nostru de unde nu putem fi dati afara sau furati caci acolo unde darurile stralucesc, intregul context conlucreaza. 

Imi amintesc cu drag de Liceul Pedagogic. Eram in clasa a noua si profesoara de psihologie ne povestea despre precocitate. Ma intrebam cum sa ii spun ca aceasta revarsare de sens, intelegere timpurie, cules de dar din versul divin vine din faptul ca acel om si-a dezvoltat in mai multe vieti, acel talant. Reamintirea e vie la copiii si de altfel pana la 12 ani, micutii maestrii fiind foarte legati de Ceruri, primesc dezveliri, intelepciuni, daruri care se pierd sau se inmultesc depinzand de alegerile pe care ei le fac. 

Stiu ca aceasta unitate de cunoastere imi coborase in cupa sufletului dupa ce imi vazusem vietile de scriitor, 5 frumoase, radiante in care cladisem cu aceasta unealta divina numita scris,  2 de succes insa cu amprenta meschinariei-impocriziei-atasamentului fata de imagine.

Intuiesc ca multi copiii, adolescenti, studenti sunt striviti de Invatamantul-Dreptunghiular si de Informatia-Patrata.

Parinti opriti-va un pic din semanatul cu agresivitate, competitie, neliniste de note bune,  din goana dupa olimpiade si premii, din lauda si egotisme.

Contemplati viata insasi, conectati-va la copilul vostru,lasati-l sa aleaga. Ce daruri il cheama? Sustineti-l cand vorbeste cu gnomii, priviti-i cu interes desenele cand dezvaluie nave cosmice,  ascultati-i scrierile automate sau povestile cand vorbeste cu ingerii. Aflati mai intai voi despre acele daruri si apoi indrazniti sa-l ascultati fara judecata, decizii primite, teorii invechite. 

Limbajul darurilor desi se bazeaza pe reamintire are nevoie de multa curatenie-smerenie-disciplina din partea copilului si de multa iubire-incredere-sustinere din partea parintilor pana la varsta de 18 ani. Aceasta primavara ne invita chiar prin acest arest colectiv sa punem seminte noi in gradini noi, pentru a culege roade inaltatoare in toamna familiei.