Ori de cate ori apare expresia barbat puternic ma gandesc la Stefan Cel Mare si apoi la Valentin sotul meu si Stefan, fiul…. O treime care incepe cu acest varf de triunghi si continua cu un tata si un fiu, Stefan cel Mare fiind bunicul, inteleptul, maestrul. 

In perioada imi care imi cautam curajul, increderea, puterea …..dupa ani de arest interior si cautare….obisnuiam dupa multa rugaciune sa ma odihnesc in ochii lui Stefan cel Mare……De unde ai primit puterea…sa invingi dusmanul? Si deodata cartea s-a deschis …si am simtit un Stefan aurit trecand pragul lui Danil Sihastrul, postind, spovedindu-se, impartasindu-se apoi luand sabia si toti arhanghelii…mergand sa spulbere turcii cata frunza si iarba cu o mana de voinici dar cu multa putere divina, curaj si (Ra)dianta….atingand cu razele lui …pe atacanti. Si dupa lupta nu apareau petrecerile….ci el si voinicii lui dadeau Slava lui Dumnezeu si apoi inaltau Manastiri si Schituri unind Cerul si Pamantul. Cat de frumos ……..traducea Stefan cel Mare, Voia Sfintei Trinitati…Inainte de batalie, post-spovedanie-impartasanie dupa recunostiinta-intelepciune-clar, triunghiuri din care tasneau….  manastiri prin care Cerul se unea cu Pamantul, vorbe intelepte, pilde, povesti, chipuri ale curajului. 

…..

Incepand cu data de 3 aprilie si pana pe 8 aprilie va propun sa ne eliberam de vechi cununandu-ne cu increderea-recunostiinta-curajul mergand pe urmele lui Stefan cel Mare, pasind alaturi de el si de alti traitori crestini, simtind versul credintei, lasand coroana sfintilor sa ne atinga pasii. Este o calatorie ce isi propune sa ne apropie de voia Tatalui si a Fiului.

Vom incepe cu o hora a manastirilor care se va transforma intr-o spirala a bucuriei, credintei, iubirii. Ora de plecare va fi 15 00, pe 3 aprilie de pe Vasile Stroescu nr 14.

In primele zile vom simti, trai, atinge locuri pline de taina unde toate sporesc precum triunghiul Secu-Sihla-Sihastria, pestera Sfintei Teodora( un loc imbracat in har, dar, bucurie dumnezeiasca)(minunat pentru cei care isi doresc copiii, iubire, familie), manastirea Voronet, Putna, Neamt. Cu voia Domnului vom ajunge si al Boroaia, la parintele Argatu.

Drumul va continua in tara-surioara de dincolo de Prut unde vom poposi in locuri pline de talc, la crame, in sate traditionale si la Tipova.

Complexul monastic rupestru de la Ţipova este foarte vechi facand parte din trena traco-daco-getilor şi a creştinilor reprezentand un model de continuitate geto-dacică în spaţiul românesc timpuriu, o trecere non-violentă şi non-politică de la monoteismul dacic la cel creştin, aşa cum susţine şi Mihail Sadoveanu în „Creanga de aur”. Început în timpuri imemorabile în stânca de calcar a Nistrului, complexul monastic rupestru de la Ţipova, un adevărat Athos românesc, se află în imediata apropiere a importantei dave getice de la Horodişte. LaŢipova se pot observa 7 trepte ale scării principale construite pe o lăţime de 9 picioare egiptene, 7 petale ale florii desenate pe podul altarului deasupra prestolului, 9 petale, pe doar o jumătate de circumferinţă, pe podul naosului, deasupra Uşilor Împărăteşti ale bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, o floare cu 16 petale (7+9=16) în jurul cupolei scobite la mijlocul naosului, şi o floare cu 33 petale (veacul lui Iisus Hristos) la limita dintre naos şi pronaos (marcat cu două coloane splendide cu opt laturi). Apariţia monumentală a matricei numerologice 7&9, inclusiv în forma 7+9=16 şi în cea de 16×2=32 şi 32+1=33 într-o construcţie despre care avem mărturie scrisă că s-a realizat în anul 1765, confirmată şi de straturile de var şi lut (cercetate de noi şi cu metode fizico-chimice), pune cu totul altfel întrebarea cu privire la cunoştinţele pe care le arhivau monahii şi monahinele (aşa demonstrează pisania de la 1765) în mănăstirile din Evul Mediu românesc şi încă la hotarul cel mai vulnerabil al neamului nostru. Şi tot prezenţa lor ne permite să explicăm ştiinţific şi apariţia monumentală a davelor geto-dacice pe stâncile de calcar ale Nistrului, şi arhivarea anume în aceste locuri a cunoştinţelor ce au permis arhitecţilor şi pictorilor lui Petru Muşat, Alexandru cel Bun şi mai ales, Ştefan cel Mare şi Sfânt, să realizeze construcţiile măreţe care sunt actualmente una din podoabele cele mai importante ale neamului românesc şi ale întregii omeniri. Biserica Sfântului Nicolae Domnesc din centrul Iaşului, construită si ea de Ştefan cel Mare (1491), este ornată în partea exterioară a rotondei altarului cu 9 ocniţe, iar în partea laterală a naosului, cu 7. Şi Precista din Bacău are zidite în exterior aceste minuni sacre numerologice, pe care le veti descoperi si la Ţipova.

Complexul rupestru Ţipova la origine a fost probabil un templu solar egiptean, grecesc sau dacic, poate chiar şi mai vechi, primordial, paleolitic, o poarta de lumina, unind Cerul si Pamantul.

In acest centru mai totul este legat de numărul 5 ce descrie şi pentagrama, steaua cu cinci colţuri, purtătoare a atâtor mistere, inclusiv a secţiunii de aur, atât de frecventă la Ţipova, dar, cum se ştie si pe stema lui Ştefan cel Mare (la loc de frunte, chiar pe fruntea Bourului sacru, deasupra unei luni enigmatice, leagăn al Mântuitorului sau ancoră a Maicii Domnului) .

Va invitam in aceasta calatorie daca pe harta voastra voastra in aceasta etapa se afla:

-vindecarea relatiei interioare, tata-fiu, tata-fiica

-activarea increderii in sine-a curajului-a recunostiintei

-bucuria de a lucra pentru cele doua surori in Unime numite la fel, Moldova

-dezvelirea ortodoxiei initiatice

-activarea constiintei multidimensionale

-conlucrarea cu triunghiurile divine

-impletirea geometriei sacre cu istoria si geografia

Cat costa? 950 ron( cazare, mic dejun, manual). Transportul se va face cu masini proprii. O parte din acesti banuti vor merge catre mame cu copiii din Moldova de peste Prut care sunt bolnave sau traiesc int-o saracie trista, fara chip, plina de disperare

Cand?( 3-8 aprilie) Am redus timpul acestei calatorii pentru a merge impreuna si in Cappadocia. Gasiti pe www.frecventaom mai multe informatii

Cum ne inscriem? Pe frecventaom@gmail.com, avans 50%. Inscrierile se fac pana pe 5 martie.

Ce vom vedea? manastiri, pesteri, locuri pline de talc, Tipova

Bucurie, inspiratie, recunoastere de Sine!!!!