Cum a aparut MindMi?

Ideea unei tehnologii capabile să evalueze foarte obiectiv și foarte rapid un profil psihologic mi-a venit după o mare dezamăgire pe care am resimțit-o în anul patru de liceu (1980) după prima evaluare psihologică pe un test clasic, evaluare instrumentată de către un fost profesor al Facultății de Psihologie (desființată la vremea aceea din motive politice). Luând contact atunci cu acea manieră de abordare a aspectelor psihologice și mai ales aflând rezultatele în baza cărora trebuia să ni se facă orientare profesională, am fost foarte dezamăgit. Ani la rând, pe măsură ce avansam în pregătirea universitară la Fizică Tehnologică, la Măgurele, ideea prindea contur, se cristaliza. Mai târziu, după 1989, renunțând la multe șanse de a mă specializa în domeniul în care mă pregătisem ca inginer, m-am dedicat proiectului meu, construindu-mi propriul laborator experimental. Am început serios lucrul în 1995. În 1999 prezentam modelul cibernetic la prima Conferință Internațională. În 2007 aveam prima cecere de brevet pentru scannerul cu mâna stângă. În 2010 am retras-o și am depus altă cerere pentru un scanner cu ambele mâini. Între timp reușisem să duplez capacitatea de analiză. În 2013 am primit brevetul.

Ce insight-uri ati avut in fata propriului profil?

Văzîndu-mi primul profil psihologic, am resimțit lucrurile pe mai multe planuri. Emoțional, rămăsesem fără aer…Apoi mi-am dat seama că aș fi putut să fiu, să profesez într-o mulțime de alte domenii de activitate. Unele chiar fără nicio legătură cu tehnica. Într-o anumită privință, pentru că recent îmi schimbasem profesia de inginer cu o alta fără nicio legătură cu asta, chiar venea ca și confirmare…Cel mai puternic gând a fost însă acela că voi schimba cu așa ceva chiar paradigma psihometriei. Încă cred în asta!

Unde putem folosi aceasta tehnologie?

Oriunde este vorba de ființa umană și mai ales acolo unde utilizarea sistemului se face prin consimțământ. Probabil știți mai bine decît mine: cabinetele de psihologie, departamentele de HR, cercetare în psihologie etc.

Ce diferentiatori exista intre un test clasic si aceasta tehnologie?

Tehnologia MindMi se bazează în mod fundamental pe neuroștiințe. Cercetarea cu acest sistem m-a sprijinit să obțin un doctorat în neuroștiințe și mecatronică la Academia Tehnică Militară, tehnologia MindMi primind totodată foarte recent Marele Premiu al ”Concursului PatriotFest 2017 – inovez pentru România”, organizat de către cele șase structuri de forță din domeniul apărării naționale.

Care este cel mai grozav feedback pe care l-ati primit dupa o scanare?

Faptul că am peste 8000 de evaluări, iar persoanele evaluate se regăsesc în profil în proporție de peste 95%.
Însă cel mai spectaculos aspect a fost acela de a fi identificat cu prototipul acestui sistem, în 2013 un caz de autism, reușind, fără a fi specializat în acest domeniu să explic părinților acelui copil în ce direcție să-și polarizeze eforturile și investigațiile pentru a-și ajuta copilul. Acei părinți din Constanța cheltuiseră enorm timp de patru ani fără ca cineva să le fi stabilit cu exactitate problema copilului lor. Îmi amintesc cît de fericiți au putut să fie după ce le-am explicat problemele copilului lor. Mamei nu-i venea să creadă că nu sunt medic în această specialitate…”Medicul” era de fapt acest minunat sistem!

In ce masura copiii gifted sau adultii cu o buna motivatie cognitiva pot fi ajutati de aceasta tehnologie?

Testele multiple realizate pe copii gifted mi-au confirmat că este extrem de important să aflăm în ce direcție precisă se manifestă abilitățile speciale ale copiilor noștri și să le stimulăm. Cartea mea ”Inteligențele fractale” explică exhaustiv acest aspect. Sistemul MindMi a ”scris” practic această carte după ce am interacționat cu minunații copii pregătiți de profesorul Florian Colceag.

Cum ne ajuta rapoartele de grup intr-o companie?

Raportul de grup într-o companie este ”Radarul” HR al companiei. Arată exact cât de tari sau cât de slabe sunt conexiunile relaționale între angajați. La modul concret, după ce am oglinda acestor conexiuni și văd că există o relație foarte vulnerabilă (de cele mai multe ori aceste lucruri mocnesc, nu sunt scoase la iveala) pot selecta perechea respectivă și pot analiza cei patru germeni de criză instalați. Sistemul MindMi oferă soluții pragmatice de negociere în absolut toate cazurile. Este o aplicație pe care am testat-o timp de doi ani și jumătate! Rezultatele pot fi absolut de necrezut. O echipă cu o compatibilitate totală sub 50%, după intervenția despre care vorbesc a crescut în compatibilitate la peste 76%! Tocmai pentru că oamenii au aflat ce anume să facă unii pentru ceilalți ca totul să fie ok! Pare incredibil, nu? Ei, este purul adevăr!

Pot fi măsurate si compatibilitatile in cuplu?

Desigur! Cu aceeași dexteritate ca și în plan profesional, însă pentru cupluri, abordarea este total diferită. De aceea MindMi va transfera aceste aspecte speciale noii noastre aplicații MindCouple, aplicație care va fi lansată, sperăm foarte curând.

….

Pentru profilurile MindMi va invitam sa accesati landing page-ul nostru sau sa ne scrieti pe frecventaom@gmail.com sau ioana.lupec@frecventaom.ro