Bucurania deschide porțile tuturor părinților interesați de un concept educațional alternativ, unic, în care copiii își dezvoltă în mod armonios și performant abilitățile înnăscute, în care dezvoltarea inteligenței emoționale merge mână în mână cu dezvoltarea fizică și cognitivă, bazat pe strategii și instrumente care și-au dovedit succesul la nivel internațional.
Te așteptăm cu primul Program de mentorat și învățare complexă din România, adresat copiilor între 2 și 6 ani!
Proiectul Bucurania s-a născut cu intenția de a oferi familiilor conștiente acel spațiu de învățare care să corespundă nevoilor copiilor lumii de astăzi, care vin cu capacități și înzestrări extraordinare. Pentru ca ne dorim să continuăm acest drum frumos de susținere a educației cu sens și cu iubire, am ales sa configuram un program complex, care are la bază un curriculum individualizat, transdisciplinar și care își propune lărgirea orizontului de cunoaștere a copiilor în domenii variate, dezvoltarea armonioasă a personalității, formarea abilităților de gândire critică, stimularea curiozității, consolidarea încrederii și a stimei de sine, precum și maximizarea potențialului nativ al fiecărui copil.
Proiectul este susținut de un facilitator permanent, cu experiență în pedagogii alternative, care va susține activități zilnice specifice curriculum-ului central (bazele matematicii, pregătirea pentru scris, limbaj și comunicare, artă și creație, limba engleză), dar și de o echipă de mentori, specializați în diferite domenii ale cunoașterii, folosind metode inovatoare în educație.
Programul zilnic se desfășoară între orele 8.00 și 13.00, prima parte a zilei cuprinzând cercul de dimineață, joc liber și socializare, dezvoltare emoțională, activități cognitive și artistice, limba engleză, mic dejun și gustare de fructe.
Activitățile de mentorat se desfășoară zilnic, între orele 11.30 – 13.00 și cuprind:
Dezvoltare Personală prin Musicoterapie și Instrumente de Percuție
Metoda TOTEM este un acronim al metaforei „Therapy Of Tribes Educating Minds” desfasurand activitati de Musicoterapie, Dezvoltare Emotionala si Educatie Nonformala.
Utilizam instrumente de percutie de origine amerindiana, africana si asiatica (Djembe (tobe africane), Tamburine, Maracas, OceanDrum, Bol Tibetan, Tingsha, Caxixi, Clave și multe altele) impreuna cu Metafora ca element central in activitatile desfasurate, precum si tehnici ale Musicoterapie, elemente de Storytelling si Arta Teatrului.
Dorim ca prin programul “Ritmul Emotiilor – Primii Pasi” sa oferim un cadru in care exprimarea si cunoasterea sinelui, dar si procesul invatarii sa se desfasoare intr-un mediu ludic, bazat pe experimentare, incredere in sine si in ceilalti, respect, cooperare si fair play.
Mentori:
Jean-Baptiste Odobestianu – musicoterapeut atestat în Franța, licențiat în Pedagogie Socială, formator TOT Move cu sprijinul UEFA, formator in multiple proiecte Erasmus pentru organizatii din Romania, fondator al metodei TOTEM
Ana-Maria Anghelescu – specializat în Antropologie și masterand al programului de Pedagogii Alternative și Arte Teatrale în Educație, co-fondator metoda TOTEM
Matematică și Știință Distractivă (fizică, chimie, astronomie)
Noțiunile vor fi structurate și lucrate integrat, preponderent experimental și nu izolat sau teoretic, pentru a facilita integrarea informației și stimularea curiozității copiilor. Metodele folosite sunt interactive și experimentale, predarea prin întrebări, încurajarea întrebărilor din partea copiilor, tehnici de stimularea creativității și a generării de idei și soluții, lucrul în echipă.
Mentor:
Lucia Radu-Simota – fondator Learning Hub, trainer, grafician și antreprenor, cu experiență de 10 ani în dezvoltarea de programe de educație nonformală pentru adulți și copii, în domenii precum managementul de proiect, artă digitală, competențe digitale de utilizare calculator și internet, formare de formatori și antreprenoriat.
Simturi si emotii
Direcțiile de lucru sunt de explorare a mediului, de conectare cu ceilalți și exprimare a propriei individualități. Instrumentele și tehnicile folosite fuzionează din zona artelor expresive, corporalitate și mișcare; principiile folosite la constructul atelierului sunt fundamentate din neuroștiințe și încurajează atitudinea grit (pasiune și perseverență).
Mentor:
Aigül Keosep – “Cred în potențialul nostru de a ne recreea și de a evolua. Asemenea semințelor, rodim și ne realizăm pe deplin potențialul doar într-un mediu hrănitor: când ne simțim conectați, respectați și încurajați. Iubesc neuroștiințele și onorez înțelepciunea ancestrală; în procesul psihoterapeutic prefer să împletesc cele două izvoare complementare de cunoaștere. Utilizez tehnici și instrumente terapeutice variate, inspirate din: terapia experiențială, psihotraumatologie, dramaterapie, Gestalt-terapie, arte expresive, tehnici contemplative. Membra a Colegiului Psihologilor din Romania, sunt psiholog și psihoterapeut de orientare umanistă, formată în terapii scurte, colaborative, orientate pe soluții și resurse.”
Ateliere de teatru si dezvoltare a intuitiei
Nu esti niciodata prea mic ca sa incepi sa faci teatru. Sa intri intr-o lume a imaginatiei, o lume in care sa devii ceea ce-ti doresti, fara rezerve, fara emotii.
Impreuna ne jucam, invatam sa ne miscam, facem ore de dictie, interpretam roluri, dansam, facem mima, dezvoltam intuitia.
Vom confectiona, printre altele si diverse obiecte hand made, papusele si o multime de obiecte decorative, modelam in lut si muuulte altele. Acest lucru stimuland si mai mult zona creativitatii.
Mentor:
Cristina Denes – „Din totodeauna am avut pasiunea pentru teatrul de papusi.Inca din copilarie am inceput aceasta activitate si o continui si in prezent. Odata ce am inaintat in varsta,teatrul de papusi a devenit un mod de viata si am inceput sa ma dezvolt, colaborand cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti, unde m-am ocupat de trupa de teatru a bibliotecii LICURICI, apoi Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, unde de 9 ani tin atelierele de creatie(teatru de papusi,confectionat papusi,interpretare si prezentare spectacole), din cadrul Taberei Vara pe Ulita. Sustin ateliere de teatru si dezvoltare personala in scoli si gradinite in Bucuresti, dar si in alte orase din tara. Am participat frecvent la festivale, spectacole si evenimente. Am infiintat o trupa de teatru de papusi CLOPOTEL, cu care prezint spectacole de teatru de papusi copiilor din scoli si gradinite.
Am finalizat cu mult succes treapta I si II a cursului de Vedere Intuitiva si Treapta I a cursului GO-RA.
Sunt atestata in antreprenoriat in industrii creative si animatie culturala.
Joc teatru in trupa lui Cezar Boghina.
Ne adresăm acelor părinți care caută nu doar o grădiniță, ci își doresc să facă parte dintr-o comunitate în care fiecare membru se implică activ, contribuind la propria dezvoltare, dar și a celor din jurul lor, pentru că modul în care putem schimba lumea începe prin noi înșine și universul nostru apropiat. Copiii care primesc educație cu iubire, sustinere, respect, care au în fața lor modele demne de urmat, își dezvoltă modele diferite de a vedea lumea și devin ei înșiși adevărații factori de schimbare, aceia care vor construi un Pământ nou.
Copiii noștri au parte de educație integrativă, holistică, în care ne armonizăm trupul, mintea și sufletul prin utilizarea unor elemente de succes din pedagogiile Waldorf, Montessori, Reggio Emilia, Școala Democratică, precum și tehnici de dezvoltare a emisferei cerebrale drepte. Fiecare zi de vineri o petrecem exclusiv în natură, explorând pădurile sau grădinile din jurul Bucureștiului, armonizându-ne cu elementele apă, pământ, foc și aer, aplicand principiile conceptului de Forest Kindergarten impreuna cu Oana Bernecher, fondator al proiectului “Hai afară, Hai la joacă!”
Suntem atenți la limbaj, utilizând instrumente si tehnici de comunicare empatică și parenting conștient.
Meniul este vegan, pregatit zilnic de catre Copiii Naturii, continand doar ingrediente organice.
Da, suntem altfel, avem o viziune de ansamblu asupra viitorului copiilor noștri, iar dacă și tu împărtășești aceleași valori, te așteptăm cu drag la sediul nostru din Calea Victoriei pe 18.11.2017, începând cu ora 10:00!
Ce v-am pregătit?
Facem cunoștință și ne armonizăm cu spațiul
Pregatim ateliere creative si distractive impreuna cu mentorii Bucurania
În cadrul evenimentului, veți avea ocazia să intrați în contact cu diversitatea și abundența metodelor de învățare accelerată, disponibile în cadrul Bucurania, accentul fiind pus pe componenta umană, pe prezența mentorilor care își propun să dezvolte și să potențeze darurile copiilor dumneavoastră.
Vom avea o discuție liberă, autentică, într-un cadru primitor și pregătit cu suflet, în care fiecare mentor invitat să ia parte în proiect va descrie pe scurt implicarea sa în dezvoltarea armonioasă a copiilor.
Va exista și un spațiu special amenajat pentru copii, unde vor putea explora o parte din materialele Bucurania, având, în același timp, și susținerea unor mentori, dornici să împărtășească cu bucurie pasiunea lor.
La finalul evenimentului vă puteți exprima opțiunea de înscriere în cadrul programului nostru și vom programa o întâlnire individuală cu dumneavoastră.
Pentru înscrierile efectuate in ziua evenimentului, ne dorim sa acordam o reducere de 10% din contributia aferentă primelor 3 luni.
Cum vă puteți programa la Ziua Porților Deschise?
Printr-un e-mail la bucurania@gmail.com
sau la telefon 0734940804
Sunteti asteptati cu bucurie!