Echinoctiul de PrimavaraKoya Raimy Killa reprezinta acel moment din an in care armonia si echilibrul se contopesc intr-un dans magic ce face ca tot si toate sa fie puse sub semnul egalului intr-o perfecta balanta. Totodata Echinoctiul de Primavara reprezinta locul de intalnire al luminii cu intunericul, al zilei cu noaptea, al masculinului cu femininul marcand astfel momentul renasterii, al creatiei pure fapt pentru care, inca din vremurile ancestrale, popoarele lumii au celebrat intr-un mod aparte acest moment unic in an. 

Samanii Q’ero din Anzii Peruani, urmasi ai vechilor inkasi,  au pastrat cu sfintenie, intr-o maniera unica si foarte puternica, traditiile si ceremoniile de conectare la energia vie si la spiritele naturii iar una dintre uneltele lor sacre prin care aduc recunostinta fata de intreaga creatie o reprezenta ceremonia Despacho.  

Vechii incasi considerau ca timpul – spatiul s-ar deplasa ciclic si in forma de spirala in timp ce lumea ar fi impartita in trei parti: 

  1. Hanan Pacha – Lumea de Sus –  macro cosmosul; universul; supraconstientul,
  2. Kay Pacha – Lumea de Mijloc – constientul; lumea inteleasa din perspectiva spatiului si a timpului, a dualitatii, a tuturor formelor de viata care se regasesc pe suprafata Mamei Pamant – Allpa Mamita
  3. Uku Pacha – Lumea de Jos – micro cosmosul; lumea interioara. 

Echinoctiul din luna martie a fiecarui an marcheaza inceputul sarbatorii Koya Raymi, sarbatoarea fertilitatii, a feminitatii si a semanatului. Pentru incasi, Luna – Mama  Killa avea un rol fundamental in aceasta sarbatoare, deoarece considerau ca ea este cea care influenteaza energia semintelor si cresterea culturilor, drept pentru care ii invocau ajutorul si sustinerea incredintandu-i nu doar protectia si prosperitatea recoltelor ci si rolul de a-i ajuta sa conceapa si sa nasca copii puternici si sanatosi.

Koya Raymi simbolizeaza inceputul unei vieti noi, a unui ciclu nou in care natura renaste aducandu-ne in dar o energie noua, seminte noi ce vor rodi si vor creste pentru ca astfel sa le putem lasa mostenire generatiilor ce vor urma. Pentru incasi acesta sarbatoare avea o conotatie foarte familiara, de aceea se celebra intr-un mod privat, intim, personal astfel incat sa se poata stabili o conexiune cat mai puternica cu Mama Pamant careia i se aduceau ofrande prin intermediul Ceremoniei Despacho – Haywacuy.

Prin crearea unui Despacho nu numai ca este restabilit echilibrul si armonia intre cele Trei Lumi: Lumea de Jos (subconstientul), Lumea de Mijloc (constientul) si Lumea de Sus (supraconstientul) ci se onoreaza intreaga creatie – Pachamama, Mama Pamant, si Apus, spiritele muntilor, ale raurilor si lacurilor precum si toate marile spirite ale naturii. Aducand echilibrul intre aceste Trei Lumi energiile vor putea circula liber si vor putea aduce astfel vindecare, armonie si abundenta in vietile noastre.

Tinand cont de toate acestea va astept cu bucurie sa onoram impreuna sosirea Echinoctiului de Primavara si sa aducem ofranda noastra intregii Creatii, eliberand tot ceea ce nu mai ne este de folos pe calea evolutiei noastre spirituale pentru ca noi daruri sa poata cobori in sufletele noastre.   

Programul serii:

Deschidere Spatiului Sacru

Despacho – ceremonia de echilibrare si armonizare a tuturor energiilor

Curatarea si binecuvantarea participantilor cu Despacho

Gazda acestei seri este:

Izabel Luiza Procsi – Purtator de Mesa in traditia Laika, tutor al Ritualurilor Munay Ki, terapeut certificat in Medicina Energetica a samanilor incasi Q’ero, Mujer Medicina –  terapeut esente florale samanice peruane „Curanderita”, Hatun Runa – facilitator Khuyay Ñan in traditia inka, investita ca si Ajq’in Maya (saman Maya) in Patzun, Guatemala de catre Tata Juan Gomez Yool. 

Terapie Craniosacrala http://pages.frecventaom.ro/terapie-craniosacrala

Terapie Bowen http://pages.frecventaom.ro/terapie-bowen

Mind MI http://pages.frecventaom.ro/mindmi

Luviom si MindSynergy http://pages.frecventaom.ro/luviom-mindsynergy

SCIO http://pages.frecventaom.ro/scio

Cristaloterapie http://pages.frecventaom.ro/cristaloterapie

Masaj energetic http://pages.frecventaom.ro/masaj

Decas – Harta vocationala http://pages.frecventaom.ro/DECAS

Medicina Energetica Samanica http://pages.frecventaom.ro/curatari-samanice