Sambata in hainele unei toamne dulci rasfatate de culori, bucurie si mirosuri inaltatoare am valsat cu varfurile de munti, alaturi de 22 de oameni frumosi cu aripi de lumina ghidati fiind de soare, flori si multa frumusete care se dezvelea in petalele sufletului invitandu-ne la o hora a naturii in centrul careia se aflau schimnici ce se nevoiau in aceste locuri ascunsi, invizibili si totusi cu noi asezand in rafturile interioare ceva din smerenia, bucuria, intelepciunea lor.

Povestea a inceput cu o drumetie si s-a tesut cu toate clopotelele copiilor, cu plinul din ochii adultilor, cu un cer care ne arata sufletele exact asa cum erau conducandu-ne catre frumusete, radianta, fuziune cu Totul-Una.

Ascultand povestile calugarului din manastirea Varful lui Roman simteam ca o lucrare de vesnicizare se facea in acel moment, parca adusi din timpuri vechi aici, cu ochi de cautatori acum insa cu suflete ce pastrau raftul schimniciei. Pentru o clipa …..s-au intors cateva vieti de calugarie …unele dintre ele fiind chiar cu sotul meu Valentin. Le vazusem de mai multe ori, pe unele chiar la prima noastra intalnire insa acum reveneau cu alte intelegeri……Una dintre ele era de calugar-sanitar trecand cu trusa de limpezit suflete, muntii. Imaginea aceasta o primisem si la 9 ani….si ea m-a calauzit dezvelindu-mi drumul acesta. Insa cea care m-am atins sambata in reverie…a fost de calugarita scufundata in tacere citind cerul. Si nu eram singura. Eram cu toti acesti oameni cu chipuri atinse de asceza intr-o manastire batrana de pe acelasi varf de munte …….pastrand in ascuns arhive si comori ale vechilor domnitori, scrieri patrunse de Ceruri, carti foarte batrane, icoane vechi. Si timpul nu ne-a crutat si manastirea a fost invadata si aproape totul a fost ars si pastratorii si stalpii si calugarii au plecat Sus lasand zborul neterminat inchizand cercul Acum pe acelasi varf de munte. Pe chipul lui……cateva imagini se tot intorceau…manastirea arzand, incercand sa salvam icoanele, ratacind prin culoarele inguste si cautand Cheile catre drumul ascuns din munte…apoi fumul prinzandu-ne si apoi tacerea. Si ochii lor erau aici…….fericiti atinsi de poveste, urcand muntele interior, reveland in interior varful triunghiului. Un contract colectiv ne adusese aici in acest loc urmand ca duminica sa ne intalnim cu o alta culme, Frasineiul. Pierdusem atunci niste chei….acum le regaseam in interior pe acelasi varf de munte.

Reamintirile curgeau scufundand sufletul in splendoare….O alta viata era de tarani, simpli oameni care aparasera glia cu glasul, jertfa, credinta lor…si o alta era de oameni-stalpi un fel de solomonari care pastrau vii tainele locurilor. Insa cea care mi-a atras atentia a …fost din timpurile lui Stefan cel Mare, luptatori adusi aproape de mana radianta a domnitorului, impletind smerenia cu vitejia. O seara calda inaintea unei batalii.. …s-a dezvelit ochilor. O tacere mare ne atinsese pe toti. Cuvantul domnitorului lucra la fel si rugaciunea. Simteam ca suntem mai multi desi aici eram prezenti doar cei mai apropiati. Un fosnet usor se auzi si in camera intra Daniil asa zis Sihastrul. O rugaciunea frumoasa ne deschise aripile. Tacerea avea radianta si privirile noastre se aprinsesera. Daniil era viu, puternic, frumos si mirul cuvintelor lui ne atingea pe toti. Ne imbratisa gasind un cuvant roditor pentru fiecare. Caldura lui o mai simteam inca. …Eram toti …cei prezenti in aceasta trena a calatoriei cu chipuri de ostasi. Daniil ……isi aseza mainile intr-un fel anume si desena cu un betigas pe pamant un cerc cu un punct in mijloc. Aici e Dumnezeu cel care va sustine pe toti……iar voi nu sunteti singuri ….sunteti hraniti, iubiti, intariti de el. Apoi deschise o carte veche cu paginile batrane si rosti cateva vorbe neintelese …..insa foarte puternice pentru sufletele noastre. Timpul se opri…..apoi veni batalia care cernu o parte din noi dar nu si curajul, bucuria, forta cu care continuam Drumul. Cativa se intoarsera raniti, cativa parca neatinsi….altii plecara. Un fir frumos ne insaila pe toti oprind insa timpul….pe raza misiunii.

Cand m-am desprins din reverie ….am simtit Intoarcerea: luptatori, schimnici, pastratori, aparatori…tesatori cu lumina. Deodata am perceput prezenta Cavalerilor Luminii, un cerc radiant care inconjura varful de munte si pe noi. Stiam ca ei apar doar in lucrare…vesnicizand pasii, conducandu-ne catre varful de munte. Si le-am multumit……imbratisand Totul.

Centrul Frecventa OM http://pages.frecventaom.ro/centrul-frecventaom

Samadhi Tank http://pages.frecventaom.ro/samadhi-tank

Terapie Craniosacrala http://pages.frecventaom.ro/terapie-craniosacrala

Terapie Bowen http://pages.frecventaom.ro/terapie-bowen

Mind MI http://pages.frecventaom.ro/mindmi

Luviom si MindSynergy http://pages.frecventaom.ro/luviom-mindsynergy

SCIO http://pages.frecventaom.ro/scio

Cristaloterapie http://pages.frecventaom.ro/cristaloterapie

Masaj energetic http://pages.frecventaom.ro/masaj

Decas – Harta vocationala http://pages.frecventaom.ro/DECAS